Marcipan cupcakes med hindbær frosting

Jeg elsker virkelig marcipan og jeg bruger det til bagning og julekonfekt i  stor stil. Jeg bruger kun den fra Anton Berg, ikke noget billigt Lübecker skidt her. Marcipanen skal indeholde minimum 60% mandler og selvfølgelig være frisk og god. Indeholder den færre mandler, indeholder den mere sukker og det kan smages. Du vil ikke fortryde det hvis du ofrer lidt ekstra på en ordentlig marcipan.

Ingredienser
4 æg– rum temperatur
240 g. sukker
Korn fra 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
200 g. revet marcipan (Tip: 30 min i fryseren inden den rives, gør det nemmere)
250 g. mel
1 tsk bagepulver
150 g smeltet smør eller god margarine

Mix æg, sukker og vanilje til det bliver blødt og skummende – brug gerne en elpisker
Tilsæt bagepulver og marcipan og mix det godt sammen. Tilsæt derefter mel og smeltet smør og bland det godt.

Bagetid; 18-20 minutter, 180 grader. Bruger du små cupcakes/muffin forme, kan 10 minutter gøre det.

Køl kagerne helt inden dekorering

Swiss meringue buttercream frosting med hindbær

Sweitzisk marengssmørcreme ville jeg oversætte det til. Havde aldrig prøvet at lave dette før, men da så mange priser den højt ville jeg prøve den.

Denne frosting kan (som med almindelig smørcreme) laves i forvejen og fryses ned, den holder sig forevigt.. eller… bare lad den tø og opnå rumtemperatur og giv den en omrøring.

Ingredienser

2½ æggehvide
100 g alm sukker
220 g   usaltet smør
En knivspids salt
Hindbær eller hindbærpasta, smages til

Pisk æg og sukker med piskeris over vandbad indtil alt sukkeret er smeltet. Det kræver vist en temperatur på 140 grader, og her er æggehviderne pasteuriserede, så skulle det være sikkert. Mærk massen mellem 2 fingre, så kan du nemt afgøre om alt sukkeret er smeltet.

Tag skålen af varmen og pisk med en elpisker i ca 10 minutter indtil massen er helt afkølet og stiv.

Pisk smørret ind, en lille smule ad gangen. På et vist tidspunkt vil din frosting blive klumpet og mærkelig, men gå ikke i panik, pisk videre og den vil blive fin igen.
Når alt smørret er tilsat, så bland vaniljen i. Tilsæt de moste hindbær eller hindbærpastaen, og den er klar til at dekorere kagerne med.

Herunder mit resultat, og blomsterne på billederne er selvfølgelig også hjemmelavede:

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s