MMF opskrift – hjemmelavet fondant
Det er ganske let at lave sin egen MMF fondant (MMF = Marshmallow Fondant). Det smager meget bedre end det man køber. Her er en opskrift og en grundig forklaring på hvordan:

OBS: Fondant skal ikke opbevares i køleskab! Når du skal rulle det ud,så drys med flormelis, brug ikke maizena eller noget andet som ikke allerede findes i fondanten. Der er ingen grund til at tilsætte en ekstra ingrediens ved at bruge Maizena. Du kan risikere at fondanten reagerer på den ekstra ingrediens..
Maizena kan nemlig når den bliver fugtig og isoleret (lukket miljø) begynde at gære ved hjælp af sukkeret der findes i fondanten. Maizena nedbryder fondanten når det sker og det giver en bitter smag i fondanten.
Så har du smurt en kage op og betrukket den med fondant der er rullet ud i Maizena, så vil der være Maizena under fondanten, og den har det perfekte miljø til at gære i.
Kager der spises hurtigt efter fondanten er lagt på, vil måske have en bitter smag, men gemmer du rester af fondant der har været rullet ud i Maizena, så vil den med tiden blive nedbrudt og bitter.

INGREDIENSER

450 gr marshmallows
2 spsk olie
2-5 spsk vand
900 gr sigtet flormelis
Vegetabilsk olie eller fedt, til smøring af hænder og arbejdsflader

Denne portion kan sagtens deles, jeg plejer at lave halvdelen og det rækker til en normal rund kage ø 26 cm.

Vigtige forberedelser:
Tag alle dine smykker af inkl ur, rengør dit køkkenbord og rengør det så igen, hvert eneste lille støvkorn eller fiber på bordet vil kunne ses i din fondant, så vær meget kritisk med rengøring. Hav en pakke åben flormelis, åben olie/fedt i nærheden, for når du først har hænderne i det og mangler lidt sukker, er det svært at få ud af skabet.

Nu skal du smøre alt du skal bruge; skåle, skeer, bordflade, hænder. Smør rigeligt.

Din skål skal være lidt større end dine marshmallows fylder i den, for når de smelter vokser de lidt. Vi bruger mikrobølgeovn, men har du ikke en sådan kan du smelte dem over vandbad, det tager bare lidt tid.
Giv dine skumfiduser/vand/olie 30 sek i mikroen ad gangen, tag skålen ud og rør rundt, fortsæt med 30 sekunder mere og omrøring indtil det er helt smeltet:

Farve pasta og/eller vanilje ekstrakt (klar!) can tilsættes når de er smeltet helt, men i denne opskrift er det helt hvid fondant vi laver.

Smeltede Marshmallows er varme, men køler hurtigt, så pas lige på du ikke brænder dig. Hæld et bjerg af sukker på bordet – hellere for meget end for lidt – lav en vulkan i midten og hæld de smeltede marshmallows ned i hullet. Skynd dig at samle siderne op ved at køre hænderne ind under sukkeret udenom og vælte det henover den smeltede masse.

Begynder dine hænder at blive klistrede, er det fordi du ikke har smurt dem godt nok. Smør noget mere.
Hvis fondanten går for let i stykker, er den for tør. Tilsæt ½ tsk vand og ælt det ind, gentag til massen har den rigtige konsistens.

Det tager mig normalt 8 minutter ialt at lave en portion MMF, så det er ret hurtigt lavet.

Når det er færdigt, smør overfladen og pak det omgående og grundigt ind i madfilm og plastik poser. Opbevar det ikke i køleskab, men gerne mørkt da nogen pasta farver er lysfølsomme.

Når du skal bruge det igen, kan det virke meget hårdt. Giv det 20 sekunder i mikroen og ælt det godt igennem.

Læs evt også;
Hvilken fondant skal jeg vælge?
Hvor meget kage skal jeg bage?
Farveskemaer til indfarvning af fondant
Hvor meget fondant skal jeg bruge?

4 responses to “MMF opskrift – hjemmelavet fondant

  • Det køber du som pastafarve ved en af de bagebutikker der er på nettet. Brug evt links til råvarer og værktøj lige ude i højre side, eller skriv pastafarver i Google.

 1. Hej.
  Jeg har problemer med at min fondant altid bliver cremet hvid, jeg har forsøgt med hvid pastafarve men uden held. Jeg tror det måske kan skyldes oliens gullige farve. Kan man købe olie uden farve? Eller er der andre ideer til hvordan jeg kan få en hvid fondant?
  Hilsen Ida

  • Det kan da godt være at det er olien der farver det, men det er jo ikke meget man bruger. Jeg bruger Raps olie, den er da gul men den farver ikke fondanten. Er du sikker på at du ikke giver dine Marshmallows lidt for længe i mikroen? Hvilken olie bruger du, og er den farvet?

   Til at fjerne gule nuancer fx i msørcreme kan man tilsætte en dråbe violet pastafarve (den fra Wilton), men der skal uendeligt lidt til. Måske virker det også i fondant? Jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle kunne det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s