Varme hveder

20130423_161801_resized
Store Bededag betyder varme hveder, og det er ret nemt at lave dem selv.

500 g mel
1 dl mælk
1 dl vand
50 g smør eller margarine
50 g gær
1 tsk salt
2 tsk sukker (jeg bruger vaniljesukker)
1 æg
2 tsk kardemomme

Vand, mælk, smeltet smør, æg, kardemomme, salt og sukker piskes let sammen med piskeris og lunes 45 sek i mikroovn. Tilsæt gær og rør rundt til det er opløst.
Bland melet i og ælt det godt.
Lad hæve til dobbelt størrelse i 30 min. (jeg sætter skålen i ovnen på ca 30-40 grader).
Sæt ovnen på 200 grader og hæld dejen ud på bordet, ælt den godt igennem og del den i 12-14 stk. Rul dem til runde boller, placer dem på plade eller i en form, de skal røre ved hinanden. Lad efterhæve i 15 min et lunt sted.

hveder3

Pensles med mælk eller vand og bages 15-20 min ved 200 gr. Flækkes og ristes inden man spiser dem med smør og evt syltetøj.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s