Chokoladekage med hindbærmousse

Denne kage er nem at lave og superlækker. Bunden er lavet af en kraftig chokoladekage og moussen på toppen er bare himmelsk.

Kagen er en Devils Food kage (opskrift her), som er en utroligt kraftig chokoladekage. Man kan evt dryppe den med Amaretto eller kaffelikør, hvis man er til den slags. Det gør den i hvert fald ikke dårligere.
Når jeg laver hindbærmousse, bruger jeg ofte mousse/fromage pulver fra en oline kagebutik. De smager simpelthen så godt, og man skal ikke spekulere på om folk bliver syge af dårlige hindbær. Denne kan godt være lidt dyr, men den er pengene værd. Opskrifter på hindbærmousse finder du her.

Fromagen laves af 3 ingredienser; fromagepulver, fløde og saft:

Fløden piskes stiv
Saft og fromagepulver blandes godt sammen og røres i flødeskummet.

Man skal ikke blande saft og fromagepulver før flødeskummet er klart! Og når de to ting er blandet sammen, skal man røre det i flødeskummet med det samme.
Det smager simpelthen fantastisk!

Brug en bagering når du lægger mousse på og slut evt af med et tyndt lag gelé på toppen af kagen.

Man kan også lave en vanillemousse og blande friske jordbær i. Jeg kunne desværre ikke finde nogen friske hindbær til at pynte kagen med.

Husk at når du skal skære en kage som denne ud, så varm kniven i varmt vand og tør den af for hvert cut i kagen du laver. Så får du knivskarpe kanter!

4 responses to “Chokoladekage med hindbærmousse

  1. Hvordan ligger du moussen på, har du en bagering der er højere end chokoladekagen og hælder det oveni og køler eller? Mvh K

    • Hvis man har et stykke bageplast, konditorplast kaldes det også, så kan man bruge det i stedet for. Eller man kan bruge fantasien og lave noget selv ud af fx karton ell. lign.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s