Hvor meget kage skal jeg bage?

Hvis du har prøvet at lave fondant kager til større selskaber, så har du sikkert stået og trukket dig i håret over spekulationer over hvor meget kage du skulle bage. Hvornår er der nok? Denne blog er lavet for at give nogen retningslinier.

Men det kan kun blive vejledende retningslinier, for der er flere ting der spiller ind på hvor meget kage der er nødvendigt:

  • Hvilket selskab er der tale om?
  • Har de spist en 3-retters middag inden kagen? Så beregn lidt mindre kage.
  • Er det et eftermiddagsarrangement, fx en reception eller en havefest hvor man ikke serverer andet end kagen? Så beregn lidt mere.
  • Sandkager, chokoladekager mætter typisk mere end lagkagebunde

Der er nok af ting at tage med i regnestykket, men giv det en tanke hvilket selskab der er tale om, og hvad gæsterne har spist inden de når til kagen.

Dansk Teknologisk Institut har lavet en guide til kuvert størrelser over alle mulige fødevarer. Her skriver de om skærekage:
Lille stykke: 30 gram
Mellem stykke: 50 gram
Stort stykke: 100 gram
Det er kun kage, fyld og fondant kommer oveni.

For lagkage gælder samme vægt.

 

 

Cake_Tiers1 Cake_Tiers2 Cutting_Guide1

Læs evt også;
Hvilken fondant skal jeg vælge?
Hvor meget fondant skal jeg bruge?
Farveskemaer til indfarvning af fondant
Opskrift på hjemmelavet fondant

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s