Hvis du har prøvet at lave fondant kager til større selskaber, så har du sikkert stået og trukket dig i håret over spekulationer over hvor meget kage du skulle bage. Hvornår er der nok? Denne blog er lavet for at give nogen retningslinier.
Men det kan kun blive vejledende retningslinier, for der er flere ting der spiller ind på hvor meget kage der er nødvendigt:
- Hvilket selskab er der tale om?
- Har de spist en 3-retters middag inden kagen? Så beregn lidt mindre kage.
- Er det et eftermiddagsarrangement, fx en reception eller en havefest hvor man ikke serverer andet end kagen? Så beregn lidt mere.
- Sandkager, chokoladekager mætter typisk mere end lagkagebunde
Der er nok af ting at tage med i regnestykket, men giv det en tanke hvilket selskab der er tale om, og hvad gæsterne har spist inden de når til kagen.
Dansk Teknologisk Institut har lavet en guide til kuvert størrelser over alle mulige fødevarer. Her skriver de om skærekage:
Lille stykke: 30 gram
Mellem stykke: 50 gram
Stort stykke: 100 gram
Det er kun kage, fyld og fondant kommer oveni.
For lagkage gælder samme vægt.
Læs evt også;
Hvilken fondant skal jeg vælge?
Hvor meget fondant skal jeg bruge?
Farveskemaer til indfarvning af fondant
Opskrift på hjemmelavet fondant