Cupcakes grundopskrift

En god grundopskrift på cupcakes er sådan set alt hvad du behøver, for så kan du selv variere den med smagsvarianter som fx kakao, kaffe, kokos, citron, appelsin, bær, marcipan eller hvad du nu har lyst til.

Grundopskrift cupcakes (ca 9 stk)

125 g smør
125 g sukker
125 g mel
2 æg
½ tsk salt
1 tsk vanille
½ dl mælk
1 tsk bagepulver

Kopiering ikke tilladt!

Smagsvariant efter ønske.

Forvarm ovnen til 200 grader. Tag en bageplade ud på bordet, og gør dine forme klar.
Brug en muffin form, den gør det nemmere at styre dine forme og er med til at holde formen på dine papirforme under bagningen.

Smelt smør og rør mælken i. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt.
Bland de tørre ingredienser; mel, sukker, salt, vanille og bagepulver i en skål og tilsæt væsken lidt af gangen. Tilsæt smagsvarianten. Dejen røres blank og glat, fyldes i forme og bages ved 200 grader 15-20 minutter midt i ovnen.

Formene fyldes enten ½ eller 2/3 op, alt efter hvor høje du vil have dem og hvad du vil pynte dem med.

Et godt tip kan være at vende dine cupcakes halvvejs inde i bagningen, da de tit bliver skæve i ovnen, fordi varmen ikke er jævnt fordelt. Jeg bruger heller ikke varmluft, da det også kan være medvirkende til at gøre dem skæve, og jeg sætter en kold plade med formene ind i ovnen.

Når de er bagt og kølet helt af, skal de pyntes, og her er der mange muligheder. Herunder et par;

1. Frosting

Smørcreme
200 gram flormelis
200 gram usaltet blødt smør
1 tsk vanille
Rør ingredienserne sammen, konsistensen skal være sådan at du kan lave toppe der ikke falder sammen. Er den for blød, så tilsæt mere sukker.
Tilsæt smagsvarianter, fx frugtsaft, aromaer, hakkede bær. Denne smørcreme smager farligt godt med enten citronsaft, limesaft eller hindbær pasta (aroma).

eller

Swiss meringue buttercream frosting

Denne frosting kan (som med almindelig smørcreme) laves i forvejen og fryses ned, den holder sig forevigt.. eller… bare lad den tø og opnå rumtemperatur og giv den en omrøring.

Ingredienser

2½ æggehvide
100 g alm sukker
220 g   usaltet smør
En knivspids salt

Smages til med aroma eller hakkede bær fx. hindbær eller hindbærpasta

Pisk æg og sukker med piskeris over vandbad indtil alt sukkeret er smeltet. Det kræver en temperatur på 140 grader, og her er æggehviderne pasteuriserede, så skulle det være sikkert. Mærk massen mellem 2 fingre, så kan du nemt afgøre om alt sukkeret er smeltet.

Tag skålen af varmen og pisk med en elpisker i ca 10 minutter indtil massen er helt afkølet og stiv.

Pisk smørret ind, en lille smule ad gangen. På et vist tidspunkt vil din frosting blive klumpet og mærkelig, men gå ikke i panik, pisk videre og den vil blive fin igen.
Når alt smørret er tilsat, så bland vaniljen i. Tilsæt de moste hindbær eller hindbærpastaen, og den er klar til at dekorere kagerne med.

Fondant

Smør cupcaken op med smørcreme, ligesom du gør på en almindelig fondant kage. Lav en jævn kuppel med smørcremen. Sæt på køl.
Gør din fondant klar, du kan bruge embossing folders til det viste mønster (kan købes i hobby forretninger eller her), du kan farve fondanten, bruge gummi stempler, pipe mønstre og dekorere med sugar paste blomster. Kun fantasien sætter grænser.
Udstik fondanten i en passende størrelse, læg den over cupcaken og glat forsigtigt med håndfladen.
Vent med at male på dem, til fondanten ligger på cupcaken, og mal fra midten og ud.

Guldfarven jeg har brugt hedder Golden Lemon og er blandet med et par dråber vodka.

Se også Tiffany inspiration om mere cupcake dekorering

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s