Buddy’s smørcreme (hvid)

Jeg har set mange afsnit af Cake Boss og har tit spekuleret over den smørcreme/buttercream han altid bruger. Den er helt hvid, og den bruges både til crumb coat eller fyld mellem kagelag og som frosting på cupcakes.
Så efter lidt sniffen rundt, fandt jeg opskriften. Og nu skal den prøves af, jeg har nemlig aldrig kunnet få min smørcreme hvid.

Opskriften her giver 1,5 kilo smørcreme.

850 gr flormelis
450 gr veg. fedt / palmin – rumtemperatur
180 gr usaltet smør – rumtemperatur
1½ tsk vanille extrakt (klar)
0,6 dl vand

Bland sukker, palmin, smør og vanilje i en røremaskine og mix i ca 3 minutter med rørespade på lav-medium hastighed, eller til alle klumper er rørt ud.
Mens maskinen kører tilsættes vandet i en tynd stråle og der mixes til smørcremen er helt glat og fin. Jo mere du mixer cremen, jo mere hvid bliver den.
Smørcremen er meget sød, og måske en kende for sød til min smag, så jeg tilsætter en knivspids salt for at tage toppen af det søde, men det er ikke en del af den oprindelige opskrift.
Smørcremen opbevares på køl og kan holde sig i op til 2 uger.
Da der ikke er så meget smør i den er smagen lidt neutral, men meget sød.

Skal du bruge en farvet smørcreme, så siger et tip (fra Crumb boss ikke Cake boss), at du får stærkere og klarere farver ved at indfarve smørcremen et par dage før du skal bruge den. F.eks. kan det være svært at få en stærk sort eller rød, men farven bliver dybere og dybere hvis smørcremen får lov at hvile sig et par dage.

Du kan også tilsætte smag til smørcremen, eller som nævnt bruge den som fyld i kager. I Cake Boss ser vi tit de laver et lag af smørcreme og tilsætter skivede jordbær ovenpå. Eller knuser nogen Oreos og blander det sammen med smørcremen i røremaskinen. Du kan også tilsætte aromaer som fx mandel essens eller lign.

Er du ikke til Palmin, kan du prøve flg trick;
Brug ovenstående opskrift, brug smør i stedet for Palmin, mix det hele på høj hastighed til cremen er tilpas. Du har nu helt almindelig smørcreme, men den er gul.
Tilsæt en lille bitte smule lilla pastafarve og mix det ind. Brug kun meget lidt og tilsæt det hellere ad flere gange, for kommer der for meget i, kan du ikke fjerne det igen.
Den lilla farve neutraliserer den gule farve, og din smørcreme bliver hvid.
Farven kan fåes her bl.a.: http://specialkoebmanden.dk/pasta-frugtfarver-14/violet-pasta-farve-4374.html

Andre Buddy Valastro opskrifter:

Buddys opskrift på Sponge cake

Vintage kage (med ovenstående sponge cake)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s