Æble/Nougat Lagkage

For et stykke tid siden var Mette Blomsterberg ude og besøge en, som havde denne opskrift og den måtte jeg bare prøve. Den blev serveret til en fødselsdag og blev taget godt imod, så godt at der faktisk ikke var mere tilbage.

Bunde:

275 gr sukker

3 æg str. L

150 gr hvedemel

30 gr kakao

2 tsk bagepulver

150 gr smør

2 spsk mel

Smørret smeltes ved svag varme. Æg og sukker piskes til en tyk æggesnaps. De 150 gr hvedemel, kakao og bagepulver blandes og sigtes ned i “snapsen”. Skræl æblerne og riv dem groft. De 2 spsk mel drysses ud over æblerne for, at opsuge det meste væde. Æblerne vendes forsigtigt ned i dejen, sammen med den smeltede smør. Læg bagepapir ned i springformens bund. Fordel dejen med en palet så den bliver jævn. Bages ved 175 grader til de er gyldne og giver efter ved let tryk – 15-20 min. Passer til en springform 24ø. Jeg kommer også lidt groft hakket valdnødder i dejen da der lige giver det sidste “pift”.

Æble/brombær kompot:

½ vanilie stang

1 æble

60 gr brombær

½ dl vand

120 gr sukker

Vaniliestangen flækkes og kornene skrabes ud ~ blandes med en anelse sukker. Æblet skrælles og skæres i kvarte. Alle ingr, samt vaniliestangen koges ved svag varme til æblerne er møre. Kompotten stilles til afkølning et par timer.

Nougat Creme:

4 dl fløde

1 blad husblas

75 gr nougat

Husblassen ligges i blød i koldt vand i 10 min. Fløden opvarmes til 80 grader og tages af varmen. Nougaten hakkes groft og kommes i den varme fløde. Rør godt. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme nougat-fløde. Rør godt til husblassen er smeltet. Cremen tildækkes med husholdningsfilm og stilles koldt i 3 timer og gerne til dagen efter.

Skær kagen igennem og kom først nougat cremen på i et tykt lag, gemt lidt til at opsmørre kagen med, dernæst kommes æble/brombær kompotten ovenpå, tilsidst kommes “låget” på. Smør nougat creme i et tyndt lag på toppen af kagen og ned af siderne, så man kan få Marcipan eller Fondanten til at sidde til. Jeg brugte marcipan til at dække kagen med og gemte en lille smule til at lave de små grønne æbler med som kagen er pyntet med. Til at male æblerne grønne brugte jeg alm. grø frugtfarve og til stilken tog jeg lidt kakao blandet med en smule vand.

Vi synes den smager helt vildt godt og jeg håber da, at i også finder den lækker..

Bon Appetit

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s