Corsage kage

corset9

Til en 40års fødselsdag med 50 gæster, skulle jeg lave en “bryst kage” til en kollega. Vi brugte noget tid på at finde den rigtige slags, for til 50 personer skal der alligevel laves lidt kage. Den mest almindelige “model”, med at lave en hjertekage og tilføje bryster og dekoration holdt ikke. Så vi endte med en korset kage.

Indeni er der er Devils Food Cake, som er en kraftig ikke specielt sød chokoladekage som passer rigtig godt til fondant fordi det ikke bliver alt for sødt, og så hindbær mousse. Opskriften på Devils Food Cake står allerneders i denne blog.

Først bager man en masse kage:
corset6

Så samles de og lægges sammen med hindbær mousse og man begynder at forme kagen ved at skære den til.
corset5

Når formen er der, smøres kagen op med en smørcreme som forsegler kagen og giver et godt underlag til fondanten.
Efter at have været på køl og smørcremen er blevet hård glattes den til med en varm palet kniv.
corset4
Så skal fondanten laves mens kagen er på køl. Hudfarvet fondant laver du f.eks med Paprika pastafarve, der skal meget lidt til. Du kan også købe Funcakes fondant i hudfarve nogle steder.
Jeg har brugt SatinIce Fondant til huden og Kagebutikkens egen fondant til resten. Det første lag fondant lægges på, med et meget lille overlap.
corset3

Så laves alle detaljerne. Bl.a perlemorsflæser, sorte sømme, fondantperler med perlemor m.m. Flæserne er skåret med dette værktøj som er helt uundværligt når du skal skære bånd til f.eks en kagebort, eller som her lange flæser, og derefter er flæserne modelleret med denne her.
flaeser

Og til sidst er kagen færdig. Der kom et lyserødt silkebånd rundt om flamingo basen, for kagen vejede 6½ kilo da den var helt færdig.

corset7

This slideshow requires JavaScript.

Se også “Bryst kage

Devils Food Cake opskrift (Læs mere om den her og få opskriften på hvid toblerone creme som passer perfekt til denne kage)

9 spsk usødet kakaopulver (ca 85-90 gram)

1 ½ dl (125 g) mel

½ tsk salt

1 tsk bicarbonat

¼ tsk bagepulver

125 g usaltet smør / stuetemperatur

1 ½ dl (200 g) sukker

2 store æg, ved stuetemperatur (læg dem i håndlunkent vand hvis de er kolde)

1,25 dl stærk kaffe (eller vand, kaffe er nu bedst)

1,25 dl mælk

Tænd ovnen på 180 grader. Smør 2 kageforme.

Sigt alle de tørre ingredienser sammen i en skål, undtagen sukkeret.

I en anden skål pisker du smør og sukker til massen er cremet og blød, tilsæt æggene et ad gangen og mix dem godt ind.

Bland mælk og kaffe. Tilsæt halvdelen af de tørre ingredienser til smør/sukker massen, bland mælk og kaffe i, og tilsæt resten af de tørre ingredienser.

Fordel i formene og bag uden varmluft i 25- 45 minutter alt efter bageformen, mærk efter med en kødnål at den er bagt i midten.

Pak kagen ind i film og stil på køl, hvis du ikke lægger den sammen med det samme.

8 responses to “Corsage kage

    • Den firkantede form der er brugt til kroppen er ca 23×23 cm. Til brysterne er brugt en chokoladesmelter i stål til at hænge i en gryde, den er 11 cm i diameter forneden

  1. Ser imponerende ud. Hvor mange gange x du opskriften på bundene, for at få nok til den store kage?

    • Åhh nu er det ved at være noget tid siden, men 5-6 gange kan jeg regne mig frem til ved at se på de stablede kager :) Og der var rigeligt, såvidt jeg er informeret. Så lidt mindre kan evt også gøre det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s