Vintage cupcakes

IMGP9920
Vintage cupcakes er meget populære, man kan vel nærmest kalde stilarten romantisk, og jeg har længe været inspireret til at gå igang med nogen. Så her er de.

Selve cupcaken er min grundopskrift, tilsat 100 gr revet marcipan. Opskriften finder du her.

Alt ved disse cupcakes er dustet med perlemor.

Først laver jeg kuplerne og duster dem med perlemor, så sættes de lidt til side, for de må gerne tørre lidt på styropor kuglerne så de beholder formen. (se mere her om hvordan du laver de perfekte kupler). Og ellers opbevares de under låg, så de ikke bliver stenhårde. Det gør også at du behøver lave det hele på en gang.

IMGP9884

Pynten der skal ovenpå laves i samme farver som kuplerne, dvs hvid og lyserød. Jeg har fra starten indfarvet nok lyserød fondant til at jeg kan lave pynten i samme nuance.
Pynten dustes med perlemor, og opbevares i en beholder med låg. Nogle af blomsterne, som også er kuplet i formen, får lov til at ligge og tørre lidt inden de kommer i beholderen, ellers mister de formen.

IMGP9881IMGP9874

Du skal bruge en 7cm rund cookie cutter/udstikker til at lave en kuppel der passer til en cupcake, den kan du købe i de fleste kagebutikker og er som regel et sæt med flere størrelser i.
Flæserne er lavet med et modelleringsværktøj der hedder Bulbulous Cone.
Her er alle mine kupler, nu skal de bare pyntes:

IMGP9890

Jeg har lavet lidt Royal Icing (Æggehvideglasur) til at lime pynten fast med. Citronsaften kan undlades, eller bruges hvis din icing bliver for tyk. Royal Icing opbevares på køl, og kan holde sig i flere uger.

Royal icing
1 bæger pasteuriserede æggehvider
300 g flormelis
Evt. 1 tsk citronsaft
Røres sammen i hånden, konsistensen skal være sådan at du kan lave små toppe der bliver stående, men heller ikke for tyk, for du skal kunne sprøjte den ud gennem en lille tylle. Jeg bruger en nr 2 tylle.
Og så er det bare med at gå i gang med at lime pynten på kuplerne. Når det er gjort, får cupcakes’ne en lille smule smørcreme, du kan tilsætte en smag der passer til kagen, jeg har puttet lidt hindbærpasta i min, for det passer rigtigt godt til marcipanen. Smørcreme/mousse/ganache er ret vigtig, for fondant kuplerne vejer lidt, og vil skride af hvis ikke de har noget at “sidde på”.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s