Julekonfekt

25

Her har vi en juletradition der går ud på at vi begge samles hjemme hos mig og laver julekonfekt. Sidste år lavede vi konfekt i 12 timer og i år gjorde vi det samme. Det er smadder hyggeligt.

Hindbærgelé
Udover alt det normale konfekt der indeholder marcipan og nougat (og et større udvalg af spiritus), så prøver vi gerne at finde på noget nyt. Og i år var det så hindbærgelé overtrukket med mørk chokolade.
Til geléen er brugt den samme slags jeg normalt bruger til hindbær mousse, man tager lidt af pulveret og rører det ud i en lille smule frugtsaft.
Den smager bare så godt, og den findes i et utal af varianter. Du finder dem i mange online kageshops.

Du kan selvfølgelig også lave din egen gelé med husblas og frugt/saft.
2 blade husblas
150 gram frugt, gerne frossen, fx hindbær
3-4 spsk sukker
1 dl vand
2 spsk citronsaft

Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand (mængden er underordnet, sålænge husblassen er dækket af vand).
Hæld frugt, sukker, vand og citronsaft i en gryde og kog det i ca 5  minutter. Hæld det igennem en si. Tag husblassen op ad vandet, og kram vandet ud af den med hænderne. Læg den opvredne husblas i den varme hindbær masse og rør rundt til husblassen er opløst.
Hæld i en form og stil på frys til geléen er skærefast.
Når det er frossent, skal de overtrækkes med chokolade, for de smelter langsommere i den varme chokolade når de er frosne. Vi valgte at skære dem over, så de ikke var så store.

TIP: Lav geleen i en god tykkelse i en stor form, skær ud i ønskede størrelser, eller brug evt en lille udstikker til at lave figurer med. Du kan også fylde geleen i chokolade skaller, fryse dem og overtrække dem når geleen i skallerne er frosne/ stivnet.
4

Så overtrækkes de, og her skal man være lidt hurtig for pga kulden størkner chokoladen meget hurtigt
6

Når chokoladen er helt stivnet, pensles de med lidt smeltet chokolade og et transfer sheet lægges ovenpå. Transfer sheets kan fx købes i rigtig mange online kagebutikker.

7

Når det er størknet tages transfer sheetet af, og din chokolade er fint pyntet.
8

Hindbær ganache
En anden slags hindbærfyld er hindbær ganache. Den er uden fløde, så chokoladerne behøver ikke opbevaring i køleskab.
50 g hindbær
150 g meget finthakket hvid chokolade
1 spsk klar glukose sirup (tip: brug en ske dyppet i koldt vand)

Hæld hindbær og sirup i en gryde og bring dem til kogepunktet. Kog dem stille i 5 minutter til alle hindbær er kogt ud. Hæld straks over den finthakkede chokolade, og lad det stå i et minuts tid. Tag en silikone dejskraber og og rør chokoladen fra kanten ind mod midten. Lad den stå igen og rør lidt mere når der er gået et minuts tid. Fortsæt til al chokoladen er helt smeltet. Du bør bruge en skål med tykke sider, så varmen ikke fordamper så hurtigt, og du kan også vikle et viskestykke omkring skålen for at isolere den lidt mere.
Hæld chokoladen op i en sprøjtepose og læg den på køl til det er helt kølet af.

Du kan selvfølgelig udskifte hindbær med andre bær i de to hindbær opskrifter.

Nougat-mandel konfekt
En anden opskrift vi er rigtig glade for er Nougat-mandel konfekt.

Smelt nougat i vandbad, tilsæt 1-2 spiseskefulde smeltet mørk chokolade, rør en masse hakkede ristede mandler i. Massen hældes i små konfekt folieforme og sættes på køl. Den lille smule smeltet chokolade du tilsatte, vil få konfekten til at stivne, så den ikke er som blød nougat men derimod fast
21

I slideshowet herunder kan du se vores konfekt.

De rigtige temperaturer til chokolade er:
Mørk; 31 grader
Lys; 30 grader
Hvid; 29 grader

Husk at chokoladeforme kun renses i varmt vand uden sæbe, jo mere “fedtede” de er, jo bedre virker de.

Opskrift på lækre havregrynskugler finder du her

Rigtig god jul fra os på SimplyCupnCakes!

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s