Julecupcakes med Nougat Bailey creme

IMGP0008

Efter mit maraton konfektræs med Hexia i sidste uge, havde jeg lidt marcipan og nougat tilovers, og så kom jeg på denne opskrift på julecupcakes, som er blevet godkendt af min smagstester.

Cupcakes 12 stk

200 gr revet marcipan
125 gr sukker
125 gr mel
125 gram smør eller margarine
1 tsk vanille
1 tsk bagepulver
2 æg
½ dl mælk.
ca. 100 gr nougat i tern (1 tern pr cupcake, lidt større end en sukkerknald)

Rør ingredienserne sammen, men vent med mælken til sidst for det er ikke sikkert du skal bruge det hele.
Hæld dejen op i cupcake forme og pres en lille terning af nougat ned midt i dejen. Det skal være dækket af dej.

Bag i 18-22 minutter ved 180 grader (ikke varmluft), vend dine cupcakes i ovnen halvvejs inde i bagetiden, så de ikke bliver skæve.
Når de er færdige, så lad dine cupcakes afkøle i den varme muffin pande. Når de er næsten kolde, kan du sætte dem på en rist og lade dem køle helt af.

Nougat-Bailey creme frosting
200 gr usaltet blødt smør
200 gr blød nougat (jeg lagde min på radiatoren en 10 minutters tid, så var den dejlig blød men ikke smeltet)
500 gr flormelis
½ dl Baileys
½ dl kaffe (kan undlades)
4-5 spsk kakao

Smør og nougat piskes blødt, væsken tilsættes og blandes godt ind, tilsæt flormelis indtil du har en creme der kan lave toppe der bliver stående.

Når kagerne er afkølet, sprøjtes cremen på med en stor tylle. Dekorer med sukkerkugler eller fondant juleting.

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s