Pizzasnegle

pizzasnegle

Jeg bager rigtigt tit Pizzasnegle, det er supernemt og de smager rasende godt. En god ven bad mig om opskriften, så her er den. Faktisk har jeg ikke en målfast opskrift, for jeg har lavet denne slags dej så tit at jeg kan mærke når den er rigtig.

16-18 stk. (pris ca 20-25 kr ialt)

Dej:
50g gær (tørgær eller frisk gær)
½ liter lunken vand
1 tsk salt
300-400 g mel

Fyld:
1 pakke eller ca 200g skinke i strimler
1 lille dåse tomatpuré
salt & peber
Oregano
Topping ost (i strimler)

Opløs gær og salt i lunkent vand. Tilsæt lidt mel og rør rundt til der ikke er klumper i. Tilsæt mere mel indtil dejen samler sig i skålen, men måske stadig er lidt for våd. Resten af melet tilsættes senere.
Tildæk dejen og stil til hævning i 30 minutter. Jeg bruger altid min ovn på 50 grader.

Når dejen er hævet til dobbeltstørrelse, hældes den ud på et melet bord, og ovnen sættes på 200 grader. Dejen æltes let med mere mel indtil den er blød og smidig, men ikke længere klistrer til fingre eller bord. Pas på du ikke får for meget mel i dejen, den skal være blød og elastisk.
Rul dejen ud i et rektangel i ca 1 cm tykkelse. Jeg bruger en bradepande på 30×22 cm, hvor jeg bare breder dejen ud med fingrene.

Smør tomatpuréen ud over dejen i et jævnt lag. Drys fintmalet peber, salt og oregano hen over dejen. Der skal ikke bruges så meget peber, bare et fint drys over hele fladen!
Læg skinkestrimlerne på og slut af med ost.

Så rulles dejen sammen som en roulade. Skær skiver af ca. 1 cm tykkelse, og placer dem på en bageplade med papir. Tildæk med et rent viskestykke, og efterhæv i ca 20 minutter.

Bages i ca 10 minutter og køles efterfølgende af på en rist.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s