Valentines Petit Fours ♥

kager
Denne opskrift er ikke nødvendigvis den bedste til Petit Fours, jeg har bare kombineret 2 projekter; Valentines Petit Fours og White chocolate mud cake.

White chocolate mud cake

300g god hvid chokolade
200g smør (hvis du bruger usaltet smør, tilsæt 1/4 tsk fint bordsalt)
2,5 dl mælk
165g sukker
2 teskefulde (10 ml) vanille ekstrakt
2 store æg, let pisket
250 gr mel
1 tsk bagepulver

OBS: det er en sød kage, spar lidt på sukkeret hvis du ikke er så meget til det søde, og hvis du bruger vanille sukker i stedet for vanille ekstrakt, så vej det med sammen med sukkeret.

Forvarm ovnen til 160 grader (145 grader ved varmluft).
Smør og drys en 20cm firkantet kage form.

Rør chokolade, smør, mælk og sukker sammen i en stor gryde over svag varme, omrøres ofte. Fjern gryden fra varmen, når chokolade og smør er smeltet, og rør blandingen indtil den er helt glat. Tillad blandingen at afkøle ved stuetemperatur i 15 minutter til den er håndvarm (må ikke blive helt kold!).

Tilsæt vanille og æg til chokolade blandingen og rør indtil massen er godt blandet.
IMGP0239
Sigt mel og bagepulver sammen i en stor skål. Tilsæt en kop chokolade blanding til melet og rør indtil en jævn pasta er dannet. Kom godt ned i bunden af skålen.
Gentag med en kop chokolade mere i blandingen og rør godt igen.

Tilføj den resterende chokolade og rør, indtil blandingen er helt glat. Den gradvise fremgangsmåde med at blande de våde og tørre ingredienser er med til at forhindre klumper.
IMGP0240

Hæld blandingen i en smurt form.
Bag i ca. 1 time 10 minutter til 1 time og 20 minutter. Mærk efter med en kødnål om kagen er gennembagt.

Tildæk kagen løst med et rent viskestykke og lad den køle af til stuetemperatur i formen.

Den afkølede kage kan glaseres med hvid chokolade ganache med det samme den er kold (se opskrift nederst), eller den kan gemmes og glaseres den dag den skal serveres.

Opbevar kagen i en lufttæt beholder i køleskabet og tag den ud i god tid inden servering, så den får rumtemperatur. Kagen er velegnet til at frysning hvad enten den er glaseret eller ej.

Jeg har udstukket kagerne med en hjerteudstikker, men du kan også bage petit fours i små silikoneforme.

Forslag til glasur

Creme fraiche hvid chokolade ganache

200g hvid chokolade
88g creme fraiche

Smelt chokoladen i vandbad og rør creme fraichen i. Stil til side (evt på køl), til ganachen er stivnet og kan smøres på.

Normalt laver man jo ganache af chokolade og fløde og det kan du også godt gøre, men creme fraichen er med til at tage toppen af det søde. Men det er op til dig hvad du foretrækker.
Se opskrift på hvid toblerone creme her.

Til kagerne på billedet er brugt denne opskrift:
Martha Stewart Petit Fours glasur (nok til 36 petit fours)

1000g flormelis
1,25 dl lys glukose sirup
1,25 dl vand
1 tsk klar vanilla ekstrakt
1/2 tsk mandel ekstrakt
Pasta farve

Bland ingredienserne i et vandbad indtil sukkeret er smeltet, rør godt rundt i det. Lad det køle lidt (ca 10 min) inden du glaserer kagerne.
Sæt dine petit fours på en kølerist med en tallerken nedenunder og overhæld kagerne med glasuren. Genbrug den overskydende glasur hvis nødvendigt, men fjern evt kagekrummer inden.
Den nemmeste måde er at sætte kagen på en gaffel og holde den over skålen med glasur, mens du med en ske overhælder kagen indtil alt undtagen bunden er dækket. Jeg lader min skål stå i gryden med varmt vand, fordi glasuren stivner og bliver for tyk meget hurtigt.

This slideshow requires JavaScript.

Opskriften er oversat og bearbejdet til dansk formål fra original opskriften som er af Exclusively Food.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s