Om lidt er det Valentins dag og vi er naturligvis i kærligheds humør her på bloggen.
Nye ting skulle afprøves, hvilket altid er en spændende udfordring for os.. Som noget nyt “gammelt” lavede jeg en roulade, som jeg ofte laver, men denne gang skulle nye teknikker prøves.. Denne gang skulle min roulade have mønster i dejen.. Også populært kaldet ” dej i dej” mønster.. Det var en sjov opgave og bestemt ikke sidste gang den skal afprøves..
Jeg tog en masse billeder undervejs, men desværre gemte mit kamera åbenbart ikke dem alle.. Som kompensation har jeg “lånt” et billede som viser teknikken..
Roulade dejen:
3 æg (stue temp.)
200 g sukker
120 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
Æggene piskes luftige og tilsæt sukker. Pisk indtil, at sukkeret ikke kan mærkes (testes ved at gnide ægge/sukker snapsen mellem fingrene). Sigt og vend mel, bagepulver og vanilje sukker i æggesnapsen.
Dej i dej:
Samme opskrift som Rouladen men kun en 1/3 del… Jeg lavede denne dej først da Roulade dejen falder sammen, hvis den står for længe..
Tag 2 spsk af dejen og kom den farve i der ønskes (min var rød-til lyserød effekt).. Jeg brugte Christmas Red pasta farve, men rød frugtfarve kan sagtens bruges..
Og for at opnå den brune effekt bruges alm. kakao pulver.. *Note* Bland ikke kakaoen i dejen før end man skal bruge den.. Kakao tykner dejen og gør den svær at arbejde med..
Jeg prøvede at lave hjerter, men igen gemte mit kamera ikke billedet af dem, så jeg har måtte “låne” et par billeder for, at vise hvordan man starter.. Her er det blomster der bliver lavet i stedet for hjerter.
Sæt bradepanden i fryseren i 10-15 min.. 5 min før man tager den op kommes kakaoen i den resterende dej…
Efter at have lavet de brune “snirkler” sættes bradepanden tilbage i fryseren i 15 min.. Mens den står der, laves selve dejen til Rouladen.. Så bevarer man bedst luftigheden i dejen.. Bradepanden tages op og dejen fordeles over Mønsterne..
Sæt hele herligheden i en forvarmet ovn 250 gr i 5-7 min.. Hold øje med kagen da ovne er forskellige.. Jeg brugte IKKE varmluft!
Når kagen er bagt tages den af bradepanden og lægges på et fugtigt viskestykke… Dette giver lidt tid at arbejde på og kagen slipper nemmere bagepapiret
Jeg kom Hindbær Mousse i min roulade da jeg synes det er en god kontrast mellem det søde og det syrlige.. Men man kan komme den fyld i man bedst kan lide..
Hindbær Mousse
2½ dl sukker
2 husblas
Jeg plejer at lade moussen være på køl til den lige akkurat er ved at have sat sig..
Kan man lave roulade dejen med kun 2 æg ? El skal det være 3 ? :S
Du skal bruge 3 æg :)
Oki tak :)