Valentines roulade med mønster ♥

rouladen 1

Om lidt er det Valentins dag og vi er naturligvis i kærligheds humør her på bloggen.

Nye ting skulle afprøves, hvilket altid er en spændende udfordring for os.. Som noget nyt “gammelt” lavede jeg en roulade, som jeg ofte laver, men denne gang skulle nye teknikker prøves.. Denne gang skulle min roulade have mønster i dejen.. Også populært kaldet ” dej i dej” mønster.. Det var en sjov opgave og bestemt ikke sidste gang den skal afprøves..

Jeg tog en masse billeder undervejs, men desværre gemte mit kamera åbenbart ikke dem alle.. Som kompensation har jeg “lånt” et billede som viser teknikken..

Roulade dejen:

3 æg (stue temp.)

200 g sukker

120 g hvedemel

2 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

Æggene piskes luftige og tilsæt sukker. Pisk indtil, at sukkeret ikke kan mærkes (testes ved at gnide ægge/sukker snapsen mellem fingrene). Sigt og vend mel, bagepulver og vanilje sukker i æggesnapsen.

Dej i dej:

Samme opskrift som Rouladen men kun en 1/3 del… Jeg lavede denne dej først da Roulade dejen falder sammen, hvis den står for længe..

Tag 2 spsk af dejen og kom den farve i der ønskes (min var rød-til lyserød effekt).. Jeg brugte Christmas Red pasta farve, men rød frugtfarve kan sagtens bruges..

Og for at opnå den brune effekt bruges alm. kakao pulver.. *Note* Bland ikke kakaoen i dejen før end man skal bruge den.. Kakao tykner dejen og gør den svær at arbejde med..

lyserød

kakao

Jeg prøvede at lave hjerter, men igen gemte mit kamera ikke billedet af dem, så jeg har måtte “låne” et par billeder  for, at vise hvordan man starter.. Her er det blomster der bliver lavet i stedet for hjerter.

teknik

Sæt bradepanden i fryseren i 10-15 min.. 5 min før man tager den op kommes kakaoen i den resterende dej…

mønster

Efter at have lavet de brune “snirkler” sættes bradepanden tilbage i fryseren i 15 min.. Mens den står der, laves selve dejen til Rouladen.. Så bevarer man bedst luftigheden i dejen.. Bradepanden tages op og dejen fordeles over Mønsterne..

Sæt hele herligheden i en forvarmet ovn 250 gr i 5-7 min.. Hold øje med kagen da ovne er forskellige.. Jeg brugte IKKE varmluft!

Når kagen er bagt tages den af bradepanden og lægges på et fugtigt viskestykke… Dette giver lidt tid at arbejde på og kagen slipper nemmere bagepapiret

kage

Jeg kom Hindbær Mousse i min roulade da jeg synes det er en god kontrast mellem det søde og det syrlige.. Men man kan komme den fyld i man bedst kan lide..

Hindbær Mousse

150g hindbær – brug gerne frosne
2½ dl sukker
1 knsp vaniljesukker
2 husblas
2 dl piskefløde
Hindbærene kommes frosne, optøet eller friske i en gryde med en lille smule vand. Bærene skal lige koges igennem i 1 minuts tid for at fjerne evt. bakterier. Bagefter hældes vandet fra, og bærene kommes op i en si, hvor de drypper af og køler helt af.
Tag en skål med koldt vand og læg husblassen i blød i ca. 10 minutter. Imens husblassen ligger i blød, moses hindbærene let med en gaffel og sukker og vaniljesukker blandes i. Herefter piskes fløden stiv og stilles til side.
Når husblassen er blødet op, smeltes den i en gryde – evt. i lidt hindbærsaft. Så snart husblassen er smeltet, blandes den i hindbærene, imens der røres for at undgå klumper. Tilsæt husblassen stille og roligt.
Når husblassen er blandet i, tager man hindbær-blandingen og hældes over flødeskummen. Når hindbærene er hældt over, piskes det hele sammen med håndmixeren. Herefter er moussen klar til at komme på køl.

Jeg plejer at lade moussen være på køl til den lige akkurat er ved at have sat sig..

Kagen smager bedst efter et par timer i køleskabet..
Her er så mit resultat af en Dej I Dej kage som igen er første, men bestemt ikke den sidste gang jeg laver..
Desværre revnede den, men igen så gør øvelse mester

3 responses to “Valentines roulade med mønster ♥

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s