Cake Boss sponge cake

IMGP0301
Denne opskrift er fra Buddy Valastro og hans bageri Carlo’s Bakery. Hvis du har set Cake Boss, så har du måske set de ofte bruger “Sponge cake” i deres fondant kager, fordi de synes den er særligt velegnet. Så jeg har i noget tid haft denne opskrift liggende, og nu skal den prøves af.

Ifølge Buddy så er hemmeligheden ved kagen her piskningen af æggene. Det er det der gør kagen let og luftig. Så det punkt må du endelig ikke springe over. Det anbefales at bruge en røremaskine på grund af pisketiden, men en håndmikser kan også gøre det.

Opskriften er nok til 2 20 cm springforme, men du kan også halvere opskriften hvis du kun skal bruge en kage.

4 æg
400 g sukker (OBS; det er sindssygt meget sukker, overvej evt at skære lidt ned på det og tilføj lidt ekstra vanilje)
1 tsk vanille ekstrakt
1½ dl mælk
60 g smør/margarine
250 g mel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt

Kopiering ikke tilladt!

Pisk æggene på højeste hastighed i min. 4 minutter. Tilsæt sukkeret og pisk i 4 minutter mere på højeste hastighed. Tilsæt vanille og bland på laveste hastighed. Som du kan se herunder får du den herligste æggesnaps:

IMGP0280

Sigt de tørre ingredienser (mel og bagepulver) sammen og tilsæt skiftevis til æggesnapsen med fedtstof og mælk. Mix på laveste hastighed mellem hver tilsætning.
Smør og drys 2 20 cm forme og fordel dejen. Bages ved 160 grader (ingen varmluft) i ca 1 time og 10 minutter. Mærk efter med en kødnål om den er bagt igennem. Jeg har brugt en 17 cm form og en 21 cm form herunder.

IMGP0288

Lad kagerne stå i formene i 10 minutter inden du vender kagerne ud, og køler dem helt ned på en rist.

Kagerne er både lette og luftige og samtidigt faste og elastiske.
Den ene af kagerne vil jeg bruge til fondant (klik her for at se det færdige resultat), den anden har vi smagt på herhjemme og den smager godt.
OBS; Kagen er rasende sød; amerikanerne har måske en mere sød tand end os andre, så overvej kun at bruge halvdelen af sukkeret og smag dejen til inden du bager den.
IMGP0299

Andre Buddy Valastro opskrifter:

Buddys opskrift på hvid smørcreme

Vintage kage

17 responses to “Cake Boss sponge cake

  • Hej Betina,

   Jeg bruger flydende bagemargarine, men jeg vil tro at hvis du bruger f.eks rigtigt smør så skal det bare være meget blødt, så kan det godt røres sammen med dejen. Hvis du vælger at smelte fedtstoffet, skal du nok passe på at det ikke er for varmt når du rører det i.

   Generelt er det en rigtig god idé at alle ingredienser har samme temperatur når du bager, for kolde æg kan f.eks skille en dej og de kan også være skyld i at kagen ikke hæver som den skal – og det gælder især cupcakes. Æg kan varmes ved at blive lagt i lunkent vand fra hanen i 5 minutter, og smør kan gøres blødt ved en lille tur i en mikrobølgeovn i 10 sekunder ad gangen.
   Jeg er en skovl til at få ting ud af køleskabet i tide, så jeg har lært et par tricks :)

   Kludene er en hjemmelavet version af noget der kaldes bake-even strips.
   Når en kage sættes ind i ovnen, er det formen og det yderste af kagen der først bliver varmet op og bagt. Det betyder at kanten af kagen ikke hæver lige så meget som midten af kagen, der er længere om at blive bagt, og så får du sådan kuplet kage eller en kage der går op i en spids i midten.
   Kludene er et håndklæde jeg har klippet i stykker, og vædet med koldt vand, og det bevirker at ovnen først skal varme kludene og vandet op inden varmen når ind til formen og yderkanten af kagen. Dermed bages kagen mere jævnt, og du får en kage med en flad top i stedet for en kuppel. Det har betydning hvis du f.eks skal pynte kagen med fondant, eller skal stable kagen med andre. Du skal skære mindre top væk og får mere kage i den sidste ende. I det hele taget er resultatet bedre, for kanten af kagen er ikke overbagt i forhold til midten.

   Jeg har beskrevet teknikken og flere andre bagetips her:
   https://simplycupncakes.wordpress.com/piskerisets-blog/

 1. Hej har prøvet og bagt kagen men hævede ikke som forventede? Min form var 25*30 ca. Mente at det var nok? Men den blev lidt flad og knasende i det:) mvh Betina

 2. Hej Betina
  Kan man fryse bundene ned og tø dem op, for jeg vil gerne være på forkant ? Hvis de ikke kan fryses ned, hvor længe kan de så holde sig i køleskabet?

  Mvh

  Simone

 3. Kan man bruge denne opskrift og så bruge samme teknik tilslut som zebra kagen? Skal lave en cirkus fondant kage og vil gerne lege lidt m farver indeni ligeså!

 4. Hej :) Lyder som en super nem opskrift. Jeg skal lave en karamel-lagkage, hvor jeg gerne vil forsøge med nogle karamelbunde. Jeg tænker her, at tilføje Cloetta Center-chokolade til opskriften. Ville det blive godt? Hvis ja, ville du så smelte eller hakke det inden det tilføjes i dejen?

  Håber du kan komme med lidt inputs!

  Mange hilsner Line

  • Hej Line,
   Det lyder spændende det du har gang i, jeg ville bare putte dem i som de er. De smelter jo under bagningen. Hvis du hakker dem, render karamellen jo ud, så bare i med dem som de er :) Held og lykke med kagen!

  • Jeg har aldrig bagt den med kakao, som jeg skrev til en anden, så ville jeg nok bage en chokoladekage i stedet for, men selvfølgelig kan det lade sig gøre. Hvad bruger man normalt? 4-5 spiseskefulde tror jeg. 7-8 spiseskefulde i en stærk chokoladekage som Devils Food Cake. Du skal måske holde en lille smule af melet tilbage, hvis du bruger meget kakao.

 5. Pingback: Vores første dukkekage | 5smiles.dk5smiles.dk·

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s