Hjemmelavet Gåsebryst

4
Alle ved, at det koster spidsen af en jet-jager når man skal have flødeskums kager ved bageren.. Jeg har længe gået og haft tanken om, at lave gåsebryst selv, og i dag skulle det så afprøves.. Jeg vil dog lige sige, at mit kamera desværre igen igen har misset 2 billeder men det går nu nok ;)..

Creme:

2 blade husblas
2½ dl fløde
1 tsk vaniljesukker eller kornene af en hel vaniljestang
2 spsk flormelis

Bund/fyld:

1 pk lagkagebunde (eller kan en roulade dej også bruges)
1 dl marmelade
200 gr marcipan
3 spsk flormelis

Find en franskbrødsform da man skal “bygge” op i den.. Læg husholdningsfilm i og op af siderne.

1
Skær lagkagebundene til ca 17×16 cm eller som jeg gjorde, måle de indvendige mål af formen.

Læg husblassen i blød i 5 min i koldt vand.. Lun ½ dl fløde i en lille gryde ~ pres overskydende vand fra husblassen ~ fjern gryden fra blusset og smelt husblassen deri.

2

Pisk resten af fløden (2dl) til skum og vend vanilje sukker, flormelis og husblas/fløden i.

Tilpas lagkagebunden i formen og fordel marmeladen i et jævnt lag.. Fordel cremen over og hiv husholdningsfilmen stramt omkring cremen for, at give det den karakteristiske halvmåne form..

Stil kagen i fryseren til cremen er frosset.. En god times tid kan gøre det..

Marcipanen rulles tyndt ud ~ 3 spsk flormelis fordeles på bordet ~ og lægges over den frosne kage/creme

Smelt lidt chokolade over vandbad og lav “tigerstriber” med en te-ske over marcipanen.

Skæres ud mens den stadig er frossen, men serveres først når den er optøet ;)

Velbekomme!

4

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s