Igen har jeg forsøgt mig med en af bagerens kager.. Personligt er dette min “favorit” kage, derfor mente jeg at den kan man sagtens selv bage..
Der bliver ca 18 snitter ud af denne opskrift
Mørdej
200 g smør
100 g sukker
1 æg
300 g hvedemel
Start med, at lave mørdejen ved at smuldre det kolde smør ned i melet og bland det med de andre ingr til en smidig dej. Pak dejen ind i plastfolie og læg det i køleskabet ½ -1 time
Linsedej
300 g mel
200 g smør
75 g flormelis
3 små æggeblommer eller 1½ stort
Riv evt lidt marcipan i for, at give den lidt “konfekt” smag.
Lav linsedejen på samme måde som mørdejen. Pakkes ind i plastfolie og sættes ligeledes i køleskabet ½ – 1 time
Tænd ovnen på 180 gr (ikke varmluft)..
Udrul mørdejen så den næsten passer til en alm. bageplade.. Bages i 10 min
Mens mørdejen bager laves vaniliecremen.. Normalt laver man vaniliecremen først, men det er svært at fordele en kold creme på en varm kage.. Så derfor laves cremen mens mørdejen bager.
Vaniliecreme
4 dl fløde eller 2 dl mælk & 2 dl fløde
1 spsk vaniliesukker eller kornene fra en hel vaniliestang
4 æggeblommer
2-3 spsk sukker
2 spsk maizenamel
Sukker, maizenamel og vanilie blandes og piskes godt med 1 dl mælk/fløde
De sidste 3 dl mælk/fløde koges op i en gryde ( jeg tilsætter altid vaniliestængerne da de giver ekstra smag) og øvrige ingr blandes i. Pisk hele tiden da det nemt brænder på.
Pisk indtil rette tykkelse er der..
Når mørdejen er bagt tages den ud og hindbær marmelade fordeles godt ( og den kan godt tåle et godt lag), cremen hældes over.
Ovnen stilles på 210 gr
Rul linse dejen ud i samme størrelse som mørdejen og “læg” låg på mørdejen..
Kagen sættes tilbage i ovnen og bages til den er gyldenbrun..
Kages afkøles og skæres i snitter..
Pyntes med hvid og brun glasur
Velbekommen ;)
hej. til mørdejen er det 175 g sukker eller 175 g smør? :-)
Jeg prøver lige at få fat i forfatteren til opskriften her, det ser da ud til at smør mangler i opskriften
EDIT: Opskriften på mørdej er nu opdateret. Tak til en vågen læser ;)