Nat & Dag snitter

nat og dag
Igen har jeg forsøgt mig med en af bagerens kager.. Personligt er dette min “favorit” kage, derfor mente jeg at den kan man sagtens selv bage..
Der bliver ca 18 snitter ud af denne opskrift

Mørdej
200 g smør
100 g sukker
1 æg
300 g hvedemel

Start med, at lave mørdejen ved at smuldre det kolde smør ned i melet og bland det med de andre ingr til en smidig dej. Pak dejen ind i plastfolie og læg det i køleskabet ½ -1 time

Linsedej
300 g mel
200 g smør
75 g flormelis
3 små æggeblommer eller 1½ stort

Riv evt lidt marcipan i for, at give den lidt “konfekt” smag.

Lav linsedejen på samme måde som mørdejen. Pakkes ind i plastfolie og sættes ligeledes i køleskabet ½ – 1 time

Tænd ovnen på 180 gr (ikke varmluft)..

Udrul mørdejen så den næsten passer til en alm. bageplade.. Bages i 10 min

Mens mørdejen bager laves vaniliecremen.. Normalt laver man vaniliecremen først, men det er svært at fordele en kold creme på en varm kage.. Så derfor laves cremen mens mørdejen bager.

Vaniliecreme
4 dl fløde eller 2 dl mælk & 2 dl fløde
1 spsk vaniliesukker eller kornene fra en hel vaniliestang
4 æggeblommer
2-3 spsk sukker
2 spsk maizenamel

Sukker, maizenamel og vanilie blandes og piskes godt med 1 dl mælk/fløde

De sidste 3 dl mælk/fløde koges op i en gryde ( jeg tilsætter altid vaniliestængerne da de giver ekstra smag)  og øvrige ingr blandes i. Pisk hele tiden da det nemt brænder på.

Pisk indtil rette tykkelse er der..

dej2

Når mørdejen er bagt tages den ud og hindbær marmelade fordeles godt ( og den kan godt tåle et godt lag), cremen hældes over.

Ovnen stilles på 210 gr

Rul linse dejen ud i samme størrelse som mørdejen og “læg” låg på mørdejen..

Kagen sættes tilbage i ovnen og bages til den er gyldenbrun..

Kages afkøles og skæres i snitter..

Pyntes med hvid og brun glasur

nat og dag

Velbekommen ;)

2 responses to “Nat & Dag snitter

    • Jeg prøver lige at få fat i forfatteren til opskriften her, det ser da ud til at smør mangler i opskriften

      EDIT: Opskriften på mørdej er nu opdateret. Tak til en vågen læser ;)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s