Luftig og lækker gulerodskage

S5000979
Gulerodskage kan enten være lækker og saftig, eller kedelig og tør. Jeg har taget en klassisk opskrift på gulerodskage, og lavet min egen version, og den er overraskende lækker. Du kan også bruge den til cupcakes. Og så har den fået et lille påske twist.
Kanel er for mig noget der hører til risengrød og jul, derfor er der mindre kanel i denne opskrift end du normalt ser, men til gengæld er den mere frisk med citronskal. Nu er det forår og så skal kagen altså være lidt mere frisk synes jeg.

Ingredienser til ca. 9-10 portioner.

200 g smør/margarine
200 g brun farin
3 æg
170 g mel
1 tsk kanel
Revet skal af en citron
2 tsk bagepulver
200 g revne gulerødder
60-70 hakkede hasselnødder (kan udelades)
korn fra 1 vaniljestang
evt. 1 dl rosiner (kan udelades og de findes ikke i min)

Pisk smør, farin og æg godt. Tilsæt kanel, bagepulver, vaniljekorn, nødder og gulerødder og bland godt. Tilsæt mel.

Kom dejen i en godt smurt og drysset form eller i cupcake forme. Bages ved 175 grader i ca. en time (varmluft 160 grader), cupcakes/muffins bages dog kun i 20 minutter og ikke med varmluft. Mærk efter med en kødnål at den er bagt igennem. Lad kagen stå i formen i 10 minutter på en rist, inden du vender den ud og lader den køle af.

Som fyld har jeg brugt en hvid toblerone creme.

Hvid toblerone ganache/creme:

150 gr hvid toblerone hakket
1/4l piskefløde

Hæld hakket toblerone i en skål, varm fløden op til kogepunktet (punktet hvor bobler dannes i kanten af gryden, men inden fløden bulderkoger), hæld fløden over chokoladen. Lad stå i 5 minutter, rør rundt og lad den dampe lidt af.

Pak film ned over fløden så den dækker siderne af skålen så den ligger på overfladen af fløden, og danner et låg der forhindrer kondens. Det skal være helt tæt.

Sæt på køl natten over eller i mindst 8 timer.

Pisk derefter let med piskeris eller elpisker, til den er cremet og fast, pas på du ikke får pisket for meget, for så skiller den.

Flæk kagen, lav et lag med hvid toblerone creme og/eller pynt med cremen på toppen af kagen.

eller den mere klassiske variant:

Flødeost glasur

100 g Mascarpone flødeost
65 g blødt smør
125 g flormelis
Skal af ½ revet citron
Saft fra ½ citron
50 g hakkede nødder til pynt (kan udelades)

Det bløde smør blandes med flormelis og citronskal og saft, tilsæt flødeosten og pisk hårdt til du har en blød og luftig creme. Du skal piske et par minutter med en elpisker.
Smør glasuren over kagen og drys med de hakkede nødder ovenpå

Lav evt. dobbelt portion og flæk kagen og lav et lag med flødeostfyld i kagen.

S5000972

S5000981

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s