Fransk vaniljekage med Tiramisu creme

tiramisu-kage1

Denne kage er usandsynligt lækker hvis du er glad for kaffe, og kan du ikke lide kaffe er selve kagen også lækker uden kaffecremen. Nem at lave er den også. Fransk vaniljekage er en kage med store mængder vanilje, og der er brugt rigtig vanilje.

Fransk vaniljekage
4 æg
220 g sukker
Korn fra 2 vaniljestænger og 1 spsk vanilje ekstrakt
1½ dl mælk
60 g smør/margarine
250 g mel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt

Kopiering ikke tilladt!

Pisk æg i 4 minutter på højeste hastighed. Tilsæt sukker og vanilje og pisk 4 minutter mere på højeste hastighed.
Sigt de tørre ingredienser (mel og bagepulver) sammen og tilsæt skiftevis til æggesnapsen med fedtstof og mælk. Miks på laveste hastighed mellem hver tilsætning.

Smør og drys en form og bag kagen i 1 time – 1 time og 10 minutter ved 160 grader. Du kan også bage cupcakes, så skal de kun bages 20 minutter ved 180 grader.

Lad kagen stå i formen i 10 minutter inden du vender den ud på en rist og lader den køle helt af.

Hvis din ganache er klar, så flæk kagen i 3 lag. Ellers pak den ind i madfilm og sæt den i køleskab.

Ganache:
145 gram chokolade
3 dl fløde

Hæld fløden op i en gryde og lad det nå kogepunktet. Det er når der er bobler langs med kanten af gryden. Hæld fløden over den hakkede chokolade, og lad det stå 5 minutter inden du rører i det.
Ganache skal bruge nogle timer til at køle af og tykne, og da det skal bruges som kagefyld så anbefaler jeg at du sætter det i køleskab.

Vil du bruge chokolade ganache til overtræk på kagen, så lav dobbelt portion. Halvdelen af ganachen bør så ikke sætte i køleskab, da den skal være smørbar.

Tiramisu smørcreme:
125 g usaltet meget blødt smør
Instant kaffe ca. 2 spsk
1 spsk kogende vand til at opløse kaffen med
Flormelis
1 spsk vanilje ekstrakt

Rør flormelis i smørret sammen med vaniljen, indtil du har en smørcreme hvor du kan lave toppe der bliver stående med skeen. Kaffen opløses med så lidt vand som muligt, ca. 1 spsk. Lad kaffen stå til den er kølet af og helt opløst. Smag smørcremen til med kaffen, tilsæt evt mere hvis du synes det er nødvendigt.
Den skal smage meget stærkt af kaffe, for der bruges kun et tyndt lag i kagen.

Lagene i kagen laves nu med først et tyndt lag smørcreme, så et ca dobbelt så tykt lag ganache.
S5001057

Smørcremen du evt har til overs kan røres op med mere blødt smør og flormelis og bruges til opsmøring af kagen.

Ensartede perler til pynt
De ensartede perler på kagen er lavet med en tyl. Rul fondant ud, drys godt med flormelis under og især over fondanten. Stik små cirkler ud med tyllen, rul dem til perler og læg den i en beholder med en smule perlemorsfarve.
S5001016

Lad perlerne tørre op i 24 timer inden du sætter dem på med Royal icing.

Royal icing (eller glasur med æggehvider)
Fordelen ved at bruge glasur lavet af æggehvider, er at glasuren bliver rigtig flot og blank i overfladen, desuden er den nem at arbejde med. Når den er påført kagen, vil glasuren størkne, og skal der dekoreres med krymmel skal det på inden glasuren er størknet. Royal icing er en sublim lim når det gælder kagepynt.

2 bæger med æggehvider
2 tsk. citronsaft
330 gram flormelis

Pisk æggehvider og citronsaft med en håndmikser, piske herefter flormelis sammen med æggehviderne.

Denne icing skal anvendes straks efter den er lavet, ellers skal den opbevares i en luft tæt beholder, da glasuren bliver hård hvis den udsættes for luft.

This slideshow requires JavaScript.

6 responses to “Fransk vaniljekage med Tiramisu creme

  1. Hej. Denne kage ser lækker ud. Hvor stor en form er den bagt i, og hvor høj bliver kagen, når den er lagt sammen?
    Hvis man laver den som muffins, hvor mange bliver der så? (og størrelse?)

    • Nu er det jo ved at være et par måneder siden jeg bagte kagen på billederne, så jeg skal prøve at svare dig så godt jeg kan. Den er bagt i en 18-20 cm form. Jeg gætter på den er 10-12 cm høj med fyld og fondant, men det er lidt svært at huske helt nøjagtigt. Du kan godt prøve at bage den som muffins eller cupcakes, du vil nok få 9-12 stk afhængig af formene du bruger.
      Men hvis du vil bage vanilje cupcakes/muffins, så vil jeg da i stedet anbefale dig at bruge Cupcakes grundopskrift, og så bare tilføje lidt mere vanilje.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s