Chokoladekage uden æg, mælk eller smør

chokoladekage6
Denne kage er egentlig ikke udviklet til allergikere, den er udviklet under den store depression da mange ting var enten umulige at få fat i, eller for dyre at bruge.
Men den er velegnet til allergikere, da der hverken er æg, mælk eller smør i den, og du kan bruge glutenfrit mel i stedet for almindeligt mel.

Og så er den nem at lave. Den er kendt under navnet Crazy cake.

190 g mel (du kan godt bruge glutenfri mel!)
3 spsk kakao
200 g sukker
1 tsk bagepulver
1/2 tsk.  salt

1 tsk hvidvinseddike
1 tsk vanilje ekstrakt
5 spsk vegetabilsk olie
2 dl vand

Dejen kan evt tilsættes ekstra smag fra likører, kaffe, citron m.m.
Bland de tørre ingredienser sammen, lav 3 fordybninger til hvidvinseddike, vanilje og olie. Hæld vandet udover det hele og rør sammen.
chokoladekage1 chokoladekage2 chokoladekage3 chokoladekage4

Hældes i en smurt form og bages ca 35- 45 min. på 180 grader, eller til den er gennembagt.

chokoladekage5

Kagen kan herefter pyntes/overtrækkes med det man har lyst til, eller man kan dele den og lave et kagefyld af mousse eller creme.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s