Denne kage er egentlig ikke udviklet til allergikere, den er udviklet under den store depression da mange ting var enten umulige at få fat i, eller for dyre at bruge.
Men den er velegnet til allergikere, da der hverken er æg, mælk eller smør i den, og du kan bruge glutenfrit mel i stedet for almindeligt mel.
Og så er den nem at lave. Den er kendt under navnet Crazy cake.
190 g mel (du kan godt bruge glutenfri mel!)
3 spsk kakao
200 g sukker
1 tsk bagepulver
1/2 tsk. salt
1 tsk hvidvinseddike
1 tsk vanilje ekstrakt
5 spsk vegetabilsk olie
2 dl vand
Dejen kan evt tilsættes ekstra smag fra likører, kaffe, citron m.m.
Bland de tørre ingredienser sammen, lav 3 fordybninger til hvidvinseddike, vanilje og olie. Hæld vandet udover det hele og rør sammen.
Hældes i en smurt form og bages ca 35- 45 min. på 180 grader, eller til den er gennembagt.
Kagen kan herefter pyntes/overtrækkes med det man har lyst til, eller man kan dele den og lave et kagefyld af mousse eller creme.