Zebra kage

zebrakage1
Fødselsdagskage til to teenage søstre der fejrer den sammen. Vi blev enige om at en zebra stribet kage var sagen og ungdommelig.

Selve kagen består (nok engang) af Devils Food Cake og hvid Toblerone creme. Herunder er den opsmurt og klar til fondant.

TIP: Lav en simpel sirup og pensl kagelagene let med den. Simpel sirup består af 1 del vand og 1 del sukker (fx 50 gr (½ dl) vand og 50 gr sukker). Giv sukker og vand et opkog i en gryde indtil alt sukkeret er smeltet. Køl ned og din sirup er færdig. Pensler du kagelagene med den, holder kagen sig frisk og saftig.

zebraopsmoring

For at finde ud af hvor stor fondanten skal rulles ud, måler man siderne og lægger dem sammen med målet på toppen. Min kage målte i alt 35 cm, så lægger jeg et par centimeter til så der er noget ekstra.

maalkagen

Til striberne bruger jeg Funcakes sort fondant, og det er fordi jeg tidligere har oplevet at hjemmefarvet sort fondant smitter af, og det vil jeg gerne undgå. For det er jo ikke utænkeligt at man er nødt til at justere striberne.

fcfondant

Overtrækket på kagen er lavet af 1 kg Satin Ice fondant som jeg har farvet lyserødt.

sifondant

Jeg ruller den sorte fondant ud rimeligt tyndt og skærer striberne ud med en pizzaskærer. Mens fondanten ligger på bordet, kan du pakke den ind i husholdningsfilm. hvis du er nødt til at gå fra den.

zebrastripes

Striberne lægges så på kagen der er overtrukket med den lyserøde fondant, og de glattes efter med en fondant smoother. Hvis ikke de klæber af sig selv, kan man pensle bagsiden af striberne med lidt vodka eller vand.

S5001298

Og nu vil jeg for en gangs skyld vise når noget går galt, for det gør det jo. Oprindeligt ville jeg have lavet striberne med en anden teknik, hvor man lægger dem på den udrullede lyserøde fondant inden den kommer på kagen. Derefter giver man fondanten en ekstra udrulning ovenpå striberne, så vil striberne indlejres i den lyserøde fondant, i stedet for at ligge ovenpå kagen. Klik her for at se en anden kage jeg lavede med den teknik.

Om det var fordi der var tale om 2 forskellige fondant mærker, eller om der var noget galt med Satin Ice fondanten skal jeg ikke kunne sige. Men striberne blev ikke indlejret i fondanten, og den lyserøde fondant reagerede med at blive tør og skrøbelig på få sekunder. Jeg har på det seneste oplevet at Satin Ice opfører sig meget uhensigtsmæssigt når man indfarver den, så efter endnu en episode vil jeg lige gå i tænkeboks om jeg fremover skal bruge noget andet.
Men i hvertfald kan du herunder se hvor galt det gik.

Striberne blev lagt ovenpå den lyserøde fondant

zebrafondant1

Der blev rullet igen, og umiddelbart så det meget godt ud. Lige indtil jeg løftede fondanten for at lægge den på kagen.

zebrafondant

Jeg synes næsten dette billede siger alt om konsistensen på den lyserøde fondant. Jeg må pille striberne af for at redde den lyserøde fondant, og heldigvis var der lige nok tilbage til at dække kagen. Efter en ordentlig omgang æltning kom den også på kagen, men den havde bare nogen mærkelige reaktioner, og jeg mener ikke den var som den plejer at være.

zebrafondant2

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s