Ganache er nok noget de fleste tænker på som enten hvid eller mørk chokolade, men man kan faktisk også lave det med bær. Så laver man en hvid ganache og tilsætter bærrene. Her har jeg lavet cupcakes af min grundopskrift, og tilsat lidt reven citronskal. Citron og lime fungerer rigtigt godt med blåbær.
I midten af cupcaken har jeg lavet et hul til fyldet som er en blåbær coulis / puré. Og på toppen er der pyntet med blåbær ganache.
Blåbær sirup/coulis
125 gr blåbær
2 spsk sukker
1 spsk citronsaft
Bringes i kog i en gryde og koges i omkring 10 minutter, mas bærrene ud mod siden af gryden når de revner og bliver møre. Si til sidst de faste ingredienser fra og lad køle af i køleskab. Det gør at den tykner.
Blåbær ganache
1-2 håndfuld frosne blåbær
200 gr hvid hakket chokolade
1/4 l piskefløde
Blåbærrene tøes op og hakkes let. Hak dem endelig ikke for meget, da de skal kunne sies fra igen. Fløden hældes over bærrene, dækkes til og sættes på køl i 24 timer. Farve og smag fra bærrene vil nu trænge ud i fløden.
Efter 24 timer er farve og smag trukket ud i fløden, nu skal bærrene sies fra, tryk let på dem med en ske så du får al fløde, farve og smag med, men pas på du ikke trykker så hårdt at du maser bærrene igennem sien.
Hak chokoladen så fint som muligt og hæld den i en skål.
Hæld fløden i en gryde og varm den op til lige før kogepunktet, det kaldes skoldning. Fløden er skoldet når der dannes bobler/skum i kanten af gryden. Fløden skal ikke koge!!
Den skoldede fløde hældes over chokoladen, vent 3-5 minutter før du forsigtigt rører i den. Tilsæt evt lidt pastafarve hvis du synes det er nødvendigt.
Når al chokoladen er smeltet i fløden, stiller du den til side et par timer til det køler helt af og bliver tykt.
Du kan selvfølgelig også bruge jordbær eller hindbær i din ganache.
De færdige cupcakes skulle egentlig være pyntet med et par blåbær på toppen, men jeg havde glemt at tage nogen fra, så de blev alle brugt til at lave coulis og ganache med.
Pingback: Mine lækre Wie’nut’s_Janeandersen.dk | Janeandersen.dk·