Zebra kage / regnbuekage

S5001323

Vi kan også kalde den en moderne marmor kage. Du kan også bruge opskriften til regnbuekage, så deler du bare dejen op i mere end 3 dele og laver nogle flere farver, teknikken er den samme, variationerne er mange.

Alle ingredienser skal have rumtemperatur.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smør en 23 cm form.

4 store æg
250 gr sukker
2,5 dl mælk
2,5 dl vegetabilsk olie
300 g mel
1 tsk vaniljeekstrakt
2-3  tsk mandelessens
3 tsk bagepulver

Kopiering ikke tilladt!

Pastafarver til indfarvning
2 spsk kakao til indfarvning af brun dej.
OBS: Brug ikke mere kakao, da dejen ellers bliver for tyk i forhold de to andre. Erstat hellere kakao med sort eller brun pastafarve, hvis du vil have mørkere striber.

Mix sukker og æg til en luftig og lys æggesnaps, brug håndmixer eller røremaskine og pisk i minimum 4-5 minutter.
Tilsæt mælk, vanilje og olie og bland det godt.
Mel sigtet med bagepulver tilsættes lidt ad gangen, og der røres til det hele er godt blandet sammen. Pas på du ikke får rørt luften ud af dejen, kun lige til al melet er blandet i dejen og der ingen klumper er.

Del dejen i 3 lige store portioner. Den ene del farves med kakaoen, den næste med pastafarve og den sidste lader du være med at indfarve:
56456

Du skal nu bruge en ske til hver skål/farve. Nogle foretrækker at bruge sprøjteposer, men så er det lidt sværere at dosere den samme mængde dej hver gang.

Læg 2 spisekefulde hvid dej i midten af din form. Læg dernæst 2 spsk brun dej i midten af den hvide dej du lige lagde i. Læg så 2 spsk lyserød dej midt i den brune dej.
Fortsæt til du ikke har mere dej. Vær omhyggelig med at ramme i midten af formen hver gang. Rør ikke rundt i dejen i formen og tip ikke formen på skrå. Dejen må ikke blandes, den render selv ud i kanten af formen efterhånden som du fylder dej på.
(For smallere striber brug 1 spiseske dej i stedet for 2, og for bredere striber brug 3 i stedet for 2.)

894563

Sæt forsigtigt formen i ovnen og bag den i 40-50 minutter ved 180 grader. Åben ikke ovnen de første 20 minutter af bagetiden, for så risikerer du at den falder sammen.
Mærk efter med en tandstikker at den er bagt igennem, og lad den sidde i formen i 10 minutter når den er bagt, før du fjerner formen og lader kagen køle helt af på en rist.

Jeg har brugt Electric pink fra AmeriColor til at farve med, men du kan bruge enhver pastafarve. Hvis du vil lave en regnbuekage, så kan du bruge denne dej til det også.
97666

Kagen er velegnet til fondant.

Sommerkage i stærke farver ;)
787870870

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s