Pink champagne cupcakes

pinktober7

Så er det oktober, og alt er lyserødt. Selvom man måske ikke så vild med lyserød (jeg er i hvert fald ikke), så er det altså en fantastisk farve når det gælder kager. Der er nok ikke en mere appetitlig farve. Så nu får den hele armen med lyserødt, for oktober handler om at støtte op om brystkræft kampagne og forskning.

Findes der en bedre anledning end Pinktober til at lave de ultimative eksklusive og dekadente pink champagne cupcakes. Pink og fancy på en gang! Nej vel?

OBS: Opskriften her giver 24 cupcakes, så den er ret stor. Jeg har indsat målene til 12 cupcakes i paranteserne, hvis du kun vil bage halv portion.

(190 g) 375 g mel
(1½ tsk) 3 tsk bagepulver
(½ tsk) 1 tsp salt
(90 g) 180 g blødt smør
(150 g) 300 g sukker
(0,75 dl) 1,5 dl lyserød champagne
(3) 6 æggehvider
pink eller rød farve (brug meget lidt ad gangen)
Lidt mere lyserød champagne til glasering/infusion af de færdige cupcakes

1. Opvarm ovnen til 180 grader og gør dine forme klar.

2. Sigt mel, bagepulver og salt sammen i en skål. I en anden større skål pisker du hviderne til de danner stive toppe.

3. I en ny stor skål pisker du smør og sukker til det er lyst og luftigt. Tilsæt melet i 3 omgange, skiftevis med champagnen ad 2 omgange (mel/champagne,mel/champagne, mel) og miks til det er blandet sammen.Husk at skrabe siderne af din skål.

4. Tilsæt farven indtil du er tilfreds, pas på dejen ikke bliver for mørk. Fold en tredjedel af æggehviderne ind og miks grundigt. Tilsæt resten af æggehviderne og fold det let sammen.

5. Fyld formene halvvejs op, de hæver en del. Bages i 18-20 minutter ved 180 grader, vend pladen med formene efter 9-10 minutter. Lad kagerne køle i pladen i ca 5 minutter inden du tager dem ud på en rist, og lader dem køle helt af.

6. Når kagerne er kølet af, prikker du 8-10 huller i hver kage og pensler dem med champagnen.

pinktober_forme

Champagne Topping

(250 g) 500 g flormelis
(125 g) 250 g meget blødt smør
(1½ spsk) 3 spsk lyserød champagne
pink eller rød farve

Du kan også bruge cupcake topping som fås i handlen hvis du ikke er til smørcreme, den er helt hvid, og den erstatter så smør og sukker i ovenstående opskrift.

1. Pisk smørret på høj hastighed til det er cremet og lyst, jo længere du pisker jo luftigere bliver det. Så bliv ved til det er næsten hvidt.
Røremaskine anbefales, men elpisker går også. Du kan sagtens piske 5-10 min, holde en pause, komme tilbage og piske mere osv.
Sæt hastigheden ned og tilføj flormelis, fortsæt gerne piskeriet så længe du orker.
Tilsæt en smule pink eller rød til du er tilfreds med farven og champagnen og miks det godt sammen.

Tilsæt lidt lyserød til fondant indtil det har den sarte lyserøde, som er kendetegnet for brystkræft kampagnen, og lav lidt pynt til dine kager.

This slideshow requires JavaScript.

3 responses to “Pink champagne cupcakes

  1. Hej!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Alle opskrifter er en søgemaskine, der samler de bedste norske madlavning og blogs fra internettet.

    Flere hundrede Blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    Elin
    Findeopskrifter.dk

  2. Har du sprayet kugler og sløjfe på disse brystkræft muffins med perlemor. Syntes de skinner så fint
    Kristina

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s