I år blev det lidt senere for vores konfektdag end vi plejer. Der var masser af nye ideer der skulle prøves af, og her vil vi vise nogle af dem.
Fyld: Hindbær ganache
50 g hindbær
150 g hvid chokolade
1 spsk klar glukose sirup
Smelt den hvide chokolade
Giv hindbærrene et opkog i ca 5 minutter og hæld den varme masse over i chokoladen gennem en si. Tilsæt glukosen.
Rør til massen er ensartet, og hindbær og chokolade er helt blandet sammen.
Ganachen stilles evt på køl en 10-15 minutters tid for at køle af og sætte sig.
Pynt: Kandiseret appelsinskræl
(Du kan også bruge citron i stedet for)
Tag skrællen af et par appelsiner med et Julienne jern.
Kog skrællerne sammen med saften fra ½ appelsin og 50 g sukker. Lad det koge til det er en sirup, sådan lidt tyk i det. Det burde ikke tage mere end ca 5-7 minutter.
Hæld skrællerne op i en finmasket si og lad væden rende fra.
Læg skrællerne på et bageplade med bagepapir og del skrællerne ud over bagepapiret så flest muligt ikke rører ved andre. Dette tager lidt tid og er lidt klistret, men det er vigtigt at du er omhyggelig.
Sæt i ovnen på varmluft ca 80-90 grader indtil skrællerne bliver tørre og hårde at røre ved. Det kan godt tage et par timer at tørre dem ordentlig igennem. Lad køle af og lufttørre inden du putter dem i en tætsluttende beholder med en smule sukker i.
Lav denne creme dagen før den skal bruges. Da den ikke indeholder fløde behøver den ikke komme på køl.
150 g hvid chokolade
1/2 dl Bailey (stuetemperatur)
Smelt chokoladen og rør den tempererede Bailey i. Stilles til afkøling på køkkenbordet (ikke køleskab). Rør jævnligt i cremen så det hele bliver blandet godt sammen. I starten kan det godt virke lidt klumpet, men den lune temperatur i chokoladen og omrøringen skal nok få det jævnet ud.
Dæk til med folie eller film når massen er ensartet og lad stå på køkkenbordet til dagen efter.
Konsistensen skal være tyk, bemærk at cremen bliver mere blød når du rører i den. Synes du din creme er for tynd, så smelt lidt mere hvid chokolade og bland i. Er den for tyk, kan du røre lidt mere Bailey i.
Chokoladehjerter med hindbærganache
Når skallerne til dine hjerter er støbt, dryppes 3-4 dråber hindbær ekstrakt i skallen (jeg bruger en lille pipette). Ovenpå det lægges en lille klat hindbær ganache, bemærk på billedet herunder at du ikke skal fylde skallen helt op. For så er der ikke plads til at støbe en chokolade bund.
Rul lidt marcipan ud så tyndt som muligt. Stik cirkler der er lidt større en hjertet ud, jeg har brugt en jumbo tyl til at stikke ud med.
Placer et tyndt marcipanlåg ovenpå ganachen, bemærk at der stadig skal være plads til at lave en chokolade bund.
Slut af med at støbe en bund i chokoladerne. Hindbær ekstrakten giver et lille syrligt boost til ganachen som er ret sød.
Her er et par ideer til julekonfekt:
Træstamme med nougat og pistacie
Traditionel træstamme pyntet med sukkerblonder
Musselmaling på hvid chokolade
Blåbær gelé mellem 2 lag marcipan
Husk du kan stadig se vores opskrifter på konfekt fra sidste år