Finsk brød

finskbrod3
Ingen jul uden Finsk brød! De er nemme at lave og de smager godt.

ca 40 stk
300 g mel
200 g smør
100 g sukker
1 æg

Til pynt:
æg
2 spsk perlesukker
4 spsk finthakkede mandler

Smuldr smør og mel til en grynet dej. Tilsæt sukker og ælt dejen til den har samlet sig, og ikke virker grynet mere. Køl dejen ½ time i køleskab.

finskbrod1
Tril dejen i fingertykke stænger og skær dem i 3-4 cm lange stykker. Bland mandler og perlesukker på en tallerken. Pensl kagerne med æg og vend dem i mandelblandingen. Sæt kagerne på en plade med bagepapir. Bages ca. 10 min. ved 200° på næstøverste ovnrille.

finskbrod2
Hvis du har en tendens til at dine småkager bliver sorte i bunden, så er det fordi din bundvarme i ovnen er før høj.
Sæt en tom plade på nederste rille, det hjælper på at kagerne ikke bliver for mørke i bunden.

Køl af på rist, og opbevar på dåse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s