Vaniljekranse Anno 1946

vaniljekrans2

Mange forbinder vaniljekransen med jul. Ingen jul uden vaniljekranse har min mor altid sagt og den tradition holder hun stadig ved. Nu er jeg efterhånden selv blevet en voksen kvinde og naturligvis fører jeg traditionen videre, med min mors gamle opskrift fra hendes opskriftsbog anno 1946. Bogen bliver, så længe den overhovedet kan hænge sammen, videreført gennem generationer.

Min skønne mor på snart 68 år, har givet mig tilladelse til at dele opskriften her og forhåbentlig er der andre der får glæde af de lækre vaniljekranse.

Vaniljekranse:

500 gr mel

375 gr smør

250 gr sukker

½ stang vanilje

100 gr mandler

1 æg

Mandlerne skoldes og hakkes fint. Bland alle ingredienserne sammen, hold lidt igen med melet.

Dejen lægges på køl 30 min til en time, før den kan køres igennem kødhakkeren. Kransene formes til en tilpas lille ring.

Bages ved 200 grader (180 varmluft) i 8-10 min.

Her er et billede af opskriften og fremgangsmåden fra dengang.

vaniljekranse 1946

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s