Jødekager

jodekage2

Jødekager er egentlig en spændende kage, da man faktisk ikke ved så meget om den og hvornår den kom til Danmark. Men uundværlig er den når der skal bages til jul. Jeg husker den fra min barndom som en af de kager, jeg bedst kunne lide og sådan er det også i dag.

Jødekager som er små runde kager der er drysset med kanel, sukker og mandler kan dateres tilbage i 1700 tallet, der enten blev bagt eller forhandlet i jødiske bagerier.

Snydes for den skal I bestemt ikke :)

Jødekager:

250 g mel

½ tsk hjortetaksalt

150 g blødt smør

100 g sukker

1 æg

Hakkede mandler til drys

Mel og hjortetaksalt blandes. Smørret smuldres i og sukkeret tilsættes. Til sidst samles dejen med ægget. Dejen skal hvile i køleskabet en time og gerne mere inden den tages ud og rulles ud – ca 1 cm og gerne lidt tyndere. Det er en smagssag, hvor “tykke” man gerne vil have dem. Personligt kan jeg godt lide dem, hvis der er en smule “bid” i. Så jeg ruller gerne dejen ud til ca 5mm.

Dejen udstikkes i de former man gerne vil have. Det er kun fantasien der sætter grænser :)

Pensel de, i mit tilfælde, runde kager med æg og drys kanel sukker og mandler på.

Bages ved 200 gr (180 gr ved varmluft) i ca 8-10 min.

 

jodekage

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s