Så er det snart Valentinsdag igen, og i år ville jeg lave en kage til to, perfekt til at dele med sin udkårne. Den består af en Brownie bund, og 3 lag mousse med chokolade, hindbær og vanilje, pyntet med mørk chokolade ganache, friske hindbær, chokolade krøller og et stort hjerte. Mere romantisk bliver det ikke!
Opskriften herunder er til en større kage, end den jeg har bagt, jeg har bare valgt at udstikke min kage med en udstikker på ca. 12 cm. Da kagen ikke er så stor, har jeg hakket de friske hindbær der er i hindbærmoussen. Desværre er det ikke den bedste tid på året for friske hindbær.
Opskriften er lavet til en form på ca. 22 cm.
Brownie
95 g mel
80 g kakao (ca. 10 spsk)
1/2 tsk salt
1/2 tsk bagepulver
120 g smør
225 g sukker
2 store æg
2 tsk vanilje ekstrakt
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør og drys en 22-23 cm springform.
Mel, kakaopulver, salt og bagepulver sigtes sammen i en lille skål og stilles til side
Smelt smørret i en gryde og stil det til afkøling. Rør æg og sukker sammen i en skål. Sigt de tørre ingredienser sammen og tilsæt dem til æggesnapsen, det hele røres sammen med en dejskraber. Til sidst tilsættes det smeltede smør og vaniljen til dejen.
Hæld dejen i din smurte form og bag den i ca. 25-30 minutter eller indtil en tandstikker kommer ud med lidt klæbrige krummer på. Lad kagen køle helt af på en rist.
Chokolade mousse:
250 g god mørk chokolade, finthakket
3 dl piskefløde
En knivspids salt
2 tsk gelatine pulver eller 4 blade husblas
2 spsk vand
Hindbær mousse:
100 g friske hindbær
250 g god hvid chokolade, finthakket
3 dl piskefløde
En knivspids salt
2 tsk gelatine pulver eller 4 blade husblas
2 spsk vand
Evt lidt pink pastafarve
Vanilje mousse:
250 g god hvid chokolade, finthakket
3 dl piskefløde
4 spsk honning
3 dl piskefløde
En knivspids salt
2 tsk gelatine pulver eller 4 blade husblas
2 spsk vand
Korn fra1 vaniljestang
Ganache til toppen
75 g mørk god chokolade, finthakket
1 dl piskefløde
Lidt friske hindbær
Chokolade krøller eller andre dekorationer
Mousserne laver du således.
Hæld chokolade, 2/3 af fløden og salt i en lille skål og opvarm den i mikrovn 30 sekunder ad gangen, mens du rører rundt i det for hver gang. Det gør du indtil chokoladen er smeltet. Så hælder du det over i en skål og lader det køle af til rumtemperatur. Rør i det en gang i mellem.
Når chokoladen er kølet af så opbløder du husblassen/gelatine pulveret i koldt vand i ca 10 minutter. Kram vandet ud af husblassen/gelatinen og smelt det i mikroovnen i 15 sekunder eller indtil det er smeltet. Rør rundt i det, og bland det sammen med chokolade/flødeblandingen og pisk det sammen med et piskeris.
Pisk resten af fløden indtil du kan forme faste toppe i det. Vend forsigtigt den piskede fløde sammen med chokoladeblandingen. Når det er blandet ordentligt sammen, stiller du moussen på køl i ca 30 minutter, hvorefter du kan begynde at lægge kagerne sammen.
I hindbær moussen skal tilsætte hindbær, og det gør du ved at purere hindbærrene i en blender og si massen. Derefter rører du puréen ind i din chokolade/flødeblanding inden den kommer på køl. Tilsæt evt lidt pink pastafarve, men pas på du ikke får for meget i. Vil du tilsætte lidt friske bær også, skal det også være inden du sætter moussen på køl.
I vanilje moussen tilsætter du bare vanilje korn på et eller andet tidspunkt inden køl.
Chokolade ganache:
Varm fløden i en gryde til lige før kogepunktet. Det er når små bobler formes langs kanten af gryden. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og rør rundt efter 1 minuts tid. Lad ganachen køle af i rumtemperatur, mens du rører lidt en gang i mellem.
Når ganachen er kølet lidt af og stadig lidt flydende, hælder du lidt på toppen af kagen med de 3 mousselag. Brug en varm metal paletkniv til at skubbe ganachen ud til siden af kagen, så den render ned ad siden i et jævnt mønster. Er din ganache for tyk, så giv den 10 sek i mikroovnen så den bliver lidt mere flydende.
Pynt derefter toppen af kagen med friske hindbær, chokoladekrøller eller hvad du nu ønsker.
Kagen skal opbevares på køl, men tages ud ca. 20 minutter inden servering, så den ikke er kold.
Den skriver : Oops! That page can’t be found.
Den 16:29 onsdag den 11. februar 2015 skrev SimplyCupNCakes :
#yiv6802612995 a:hover {color:red;}#yiv6802612995 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv6802612995 a.yiv6802612995primaryactionlink:link, #yiv6802612995 a.yiv6802612995primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv6802612995 a.yiv6802612995primaryactionlink:hover, #yiv6802612995 a.yiv6802612995primaryactionlink:active {background-color:#11729E;color:#fff;}#yiv6802612995 WordPress.com | Piskeriset posted: “Så er det snart Valentinsdag igen, og i år ville jeg lave en kage til to, perfekt til at dele med sin udkårne. Den består af en Brownie bund, og 3 lag mousse med chokolade, hindbær og vanilje, pyntet med mørk chokolade ganache, friske hindbær, chokolad” | |
Hov, det beklager jeg, det var fordi jeg ændrede overskriften efter mailen var sendt ud.