Citron cupcakes

citroncupcake1

Fantastisk lækre citron cupcakes med blåbær coulis i midten. En frisk kage til det spirende forår.
Du behøver ikke mere end en opskrift på cupcakes, en grundopskrift, og den kan du så variere som du har lyst.
Denne gang har jeg lavet en citron cupcake, med citron smørcreme som topping, og i midten af kagen er der lidt blåbær coulis.

Opskriften er min grundopskrift, tilpasset med citron og ægte vanilje.
9-12 stk afhængigt af hvor store forme du bruger.
125 g smør
125 g sukker
125 g mel
2 æg
½ tsk salt
korn fra 1 stang vanilje
½ dl mælk
1 tsk bagepulver
revet skal af 1 citron

Kopiering ikke tilladt!

Forvarm ovnen til 200 grader.
Smelt smør, rør mælken i og lad det afkøle lidt.
Tag kornene ud af vaniljestangen og bland dem med en spiseskefuld af sukkeret.
Pisk sukker, vanilje og æg til du har en blød lys æggesnaps. Tilsæt citronskal.
Tilsæt smørret og bland det godt sammen. Sigt mel, salt og bagepulver i dejen og vend det i.

Gør din form klar med cupcake formene. Hæld et lag ris i hvert hulrum så det lige dækker bunden, dette sikrer at dine cupcakes ikke er fedtede i bunden når de er bagt.
cupcakeform
Fyld formene ca. 2/3. Sæt dem i ovnen, og vend hele formen efter 10-12 minutter. Så får du ikke skæve cupcakes.
Bag dem i 18-20 minutter, mærk efter med en tandstik at de er gennembagt.
Lad kagerne køle helt af inden du pynter dem.

Citron smørcreme
100 gr blødt usaltet smør.
ca 300 gr flormelis
Saft af ½-1 citron
evt. lidt vanilje

Pisk smør med flormelis, smag til med citronsaft. Hvis du synes det er alt for sødt, så kan du evt. tilsætte en fingerspids salt. Men kun meget lidt.
Hvis din creme er for tyk, så tilsæt lidt mere væske i form af enten citronsaft, eller mælk. Er den for tynd, så tilsæt lidt mere flormelis.
Pynt dine cupcakes, og nyd en dejlig frisk kage.
Vil du putte blåbær coulis i, så er opskrift og fremgangsmåde her.

citroncupcake2
OBS: Du kan evt tilsætte lidt fint revet citronskal til cremen, men hvis du vil have en helt glat smørcreme så undlad det.
Hvid smørcreme laves ved at piske og piske indtil det er hvidt, og det kan godt tage lang tid.
Der er også nogle der erstatter halvdelen af smørret med Palmin, det giver selvsagt en lysere creme, men jeg må tilstå at jeg slet ikke bryder mig om Palmin smørcreme. Det er nok et temperament spørgsmål.

HDcitroncupcake

citroncupcake3

4 responses to “Citron cupcakes

    • Tak for de pæne ord :)
      Jeg har et eller andet med citroner. De er så perfekte i bagværk og desserter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s