Lyserød mandelkage

mandelkage3

Sød og dejlig mandelkage med smørcreme frosting. Den er nem at lave, og da kagen er let og sart, behøver den ikke det helt store skrud når det gælder pyntning. Der er intet så appetitligt som lyserød når det gælder kage!

Opskrift:
170 g mel
2½ tsk bagepulver
180 g sukker
3/4 tsk salt
1,6 dl mælk
4 store æggehvider
2 tsk mandelekstrakt
1tsk vaniljeekstrakt
115 g smør eller margarine

Sæt ovnen på 180 grader, så den er varm når kagen er klar. Smør og drys 2 forme på 15-16 cm.
Hæld alle de tørre ting i en skål, og rør på lav hastighed et minuts tid. Hvis du ikke bruger røremaskine, så brug et piskeris til at blande tingene med, men brug en håndmikser til resten.
Æggehvider, ekstrakter og mælk blandes sammen i en skål. Det skal ikke piskes, blot blandes sammen til hviderne er slået ud og mixet med resten.
Det bløde smør tilsættes nu til melet i røreskålen lidt ad gangen og mixes på medium/lav hastighed indtil du har noget der ligner fugtige krummer.
mandelkagedej
Tilsæt mælk og hvider, og mix det sammen på medium hastighed i 1½ minuts tid.

Tilsæt derefter lidt pink pastafarve. Jeg har brugt Wilton Pink. Men pas på der ikke kommer for meget i. Lad mixeren køre på lav hastighed indtil farven er godt fordelt.
Den færdige dej virker lidt tynd, men det er helt normalt.

mandelkagedej2

Del dejen op op i formene og bag ca 35 minutter. Mærk efter med en tandstikker at kagen er bagt helt igennem.
Lad dem køle af i formene i 10 minutter inden du vender dem ud på en rist og lader dem køle helt af.

Smørcreme frosting.
Hvis du ikke er til smørcreme, kan du evt lave en hvid chokoladecreme i stedet for. Smørcremen er nemlig meget sød.

250 g usaltet blødt smør
300 g flormelis
1 fingerspids salt
1 tsk mandelekstrakt.

Lad smørret og 2/3 af sukkeret piske på høj hastighed i røremaskinen i 10-15 minutter. Dette gør cremen hvid og luftig. Tilfør resten af sukkeret og ekstrakten til du har en god konsistens til opsmøring.
Smør kagen op med tynde lag af smørcreme og et tyndt lag opsmøring udenpå. Sæt kagen på køl til smørret er stivnet, og tag så kagen ud og smør resten af ydersiden op.
Pynt evt kagen med kokos og chokoladespåner på toppen.
Da det er en sød kage, og cremen er meget sød, så skal du ikke have for tykke lag på.

mandelkage2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s