Tottenham kage

tottenham2

Disclaimer; Denne kage har absolut intet med fodbold eller nogen specifik engelsk fodboldklub at gøre ;)
Det er en sponge cake. På dansk en slags sandkage. Den er virkelig lækker, og bageteknikken er meget gammel.
Opskriften tilskrives de engelske kvækere der slog sig ned i Tottenham i starten af 1900 tallet. Glasuren er oprindeligt lavet med saften fra morbær som voksede (og vistnok stadig vokser) foran deres forsamlingshus i Tottenham.
Morbær er svære at finde i butikkerne, fordi de holder i meget kort tid når de er plukket. De minder mest af alt om brombær, men man kan bruge saft fra solbær, kirsebær, eller gå en helt anden vej ligesom jeg har valgt at gøre i opskriften herunder.
Og så skal den oprindelige kage også have et lille drys kokos på toppen.

Kagen her egner sig til fondant, og jeg synes personligt den er lækker. Så trænger du til at bruge en anden slags sponge cake end den du plejer, så prøv en Tottenham kage.

6291517627_7989e5b07a_b

Opskrift
170 gr margarine
170 sukker
3 æg
225 gr mel
1½ tsk vanilje
1 tsk bagepulver (5 gr)
½-1 dl mælk
100 gr flormelis til glasur

Kopiering ikke tilladt!

Pynt
Lyserød glasur af flormelis og frugtsaft
evt lidt lyserød farve

Pisk margarine og sukker til en cremet konsistens. Sigt mel, vanilje og bagepulver sammen i en skål og tilsæt 1/3 til margarine blandingen. Tilsæt derefter et æg, og fortsæt med halvdelen af det resterende mel, og tilsidst et æg og resten af melet.

Dvs; del melet op i 3. Tilsæt til dejen skiftevis med et æg ad gangen.
OBS: Som med alle andre kager, gælder det om ikke at piske for hårdt når melet er tilsat, for ellers vil gluten i melet udvikle sig, og kagen blive tung. Så når du har pisket margarine og sukker, kan du med fordel lave resten i hånden.

Tilsæt mælken lidt ad gangen til du har en dej der drypper af skeen. I min kage skulle jeg bruge 0,7 dl mælk.
Hæld dejen i en firkantet form der er foret med bagepapir, og pak formen ind i aluminiumsfolie. Folien vil sørge for at kagen bliver flad på toppen, men den vil også dampbage kagen, så du får en meget saftig og lækker kage.
tottenham3

Kan du ikke lide den meget lyse overflade på den bagte kage, kan du give den 5 minutter ved 200 grader varmluft uden folien, når kagen først er bagt.
Bag kagen i 50 minutter ved 150 grader.

Når kagen er kølet af, skal du lave en meget tynd glasur, som du fordeler i et meget tyndt lag ovenpå kagen.
Når det er stivnet, kan du lave den lyserøde glasur. Den skal tilgengæld være tilpas tyk til, at den ikke render af kagen. Kagen skal skæres i kvadrater, hvis man vil servere den rigtigt.

Jeg har brugt en smule hindbær essens i min glasur, og jeg skal da lige love for at kagen dufter herligt. Lidt revet citron ville også klæde kagen.

tottenham1

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s