Her i weekenden havde jeg planer om at pusle med en opskrift på en lækker sommerkage, en opskrift jeg har rodet med i noget tid nu. Men nej, familien forlangte Donuts! Og så må det jo være sådan. De fik Donuts, selvfølgelig gjorde de det. De var nu også ret gode.
650 g mel
125 g margarine
85 g sukker
1 æg M/L
50 g gær
3 dl lun mælk
½ tsk salt
1 tsk stødt kardemomme
Evt. reven citronskal
Opløs gæren i den håndvarme mælk.
De tørre ingredienser røres sammen med margarinen, til du har en tør smuldre dej. Ægget tilsættes sammen med den lune mælk, og dejen æltes godt. Du kan evt bruge røremaskine.
Rul dejen ud i ca. 2/3 cm tykkelse. Stik cirkler ud med en udstikker og brug en mindre ting til at stikke hullet i donutten ud, fx en tyl. De små midtercirkler kan friteres som de er, vil du vende dem i sukker skal du gøre det straks du tager dem op af gryden, og så over på fedtsugende papir. De kan evt fyldes med syltetøj.
Lad dem hæve et lunt og trækfrit sted i ca 30 minutter.
Varm olien op i en tykbundet gryde. Donuts steges bedst ved 180-190 grader, og hvis du har et termometer, så brug det, så olien ikke bliver for varm.
Brug en hulske til at lægge donuts i olien og tage dem op igen. Læg dem på fedtsugende papir.
Og når de er kolde, dypper du dem i glasur.
Hejsa skal lige høre hvad slags olie stegte du dem i? Tænkte på at på at bruge palmin :)
Solsikke olie bruger jeg, men Palmin kan sikkert også bruges. Det steger man jo klejner i ;)
Takker, det bliver palmin, så må vi se :)