Jordbærtærte

jordbaertaerte2
Nu begynder sæsonen for jordbær snart, så her kommer en opskrift på en nem og rigtig god jordbærtærte.

Dej : 150 gram mel, 100 g smør, 50 g sukker, ½ æg

Fyld: ½ æg , 100 g smør, 100 g sukker, 100 g marcipan

Låg“: 100 g god mørk chokolade

Creme: ½ liter sødmælk, 1 æg, 1 spsk mel, 1 spsk sukker, 1 tsk vanille, ½ liter Piskefløde

(Du kan bruge færdiglavet vanille kage creme eller pulver til dette, hvis du ikke ønsker at tilberede din egen creme. Det skal bare være en fast creme og ikke for flydende.)

Pynt: 500 g Jordbær

jordbaertaerte3

Sådan gør du:

Dej:  Ælt mørdejen  sammen og læg den i køleskabet i 1 time.

Fyld: Rør smør og sukker blødt og tilsæt revet marcipan og et halvt pisket æg.

Rul den mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform. Læg fyldet på toppen af den mørdejen og bag den ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Låget“: Afkøl kagen helt og børst den med et meget tyndt lag smeltet mørk chokolade på toppen. (Chokoladen er der for at forhindre fløden/cremen i at gøre bunden for fugtig)

Creme: Bland æg, mel og sukker godt. Varm op mælken under omrøring. Når mælken er lige ved kogepunktet fjernes den fra pladen.Tag omkring 1 kop af den varme mælk og rør det i æggemassen under konstant omrøring.

Rør ægget / mælk blandingen i gryden med resten af den varme mælk. Varm op igen, under konstant omrøring. Cremen bliver  tykkere inden for få minutter, tag gryden af varmen og hæld cremen til afkøling i en skål. Når cremen er ca. 60 grader varm, tilsættes 1-2 tsk vaniljesukker. Lad massen køle helt af.

Pisk cremen, vend den i den kolde fløde og spred cremen på den bagte kolde mørdej.

Pynt med jordbær skåret i halve.
jordbaertaerte

Du kan smelte lidt æble eller ribs gelé og børste det over jordbærrene, for at give den et  skinnende udseende, og det smager fantastisk godt.
Ribsgelé smeltes enten i vandbad eller i mikrobølgeovn. Derefter bruger du en bagepensel eller en ske til at overhælde/børste kagen.

Kagen smager bedst ved stuetemperatur, men på grund af mælk og fløde skal den opbevares køligt indtil servering eller kort før.
Dejen har dog tendens til at blive blød ved opbevaring i køleskab, så du kan evt lave alle tingene i forvejen og derefter samle tærten kort før servering.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s