Æblegrød cupcakes

kage5

Vi kommer ikke uden om at efteråret banker kraftig på døren. Snart skal uret sættes en time tilbage og de mørke dage, grå regnbyger, træerne der skifter farve og de blæsende blade der hvirvler om fødderne på os. Det er den tid på året, hvor vi pakker sommeren og dens minder ned. Det er den tid på året, hvor vi hygger med stearinlys, varme sokker, tæppet over benene og en lækker gang hjemmebag. Hvad er mere nærliggende end, at putte naturens frugt ind i kagen. Jeg har gået et stykke tid og syslet over denne opskrift, som egentlig er flere opskrifter i en, og afprøves skulle den. Den er gået som varmt brød herhjemme, så inden jeg nåede at skrive en blog måtte der lige bages en ny portion. Opskriften her rækker til en 8-12 cupcakes alt afhængig af størrelsen på formene

Æblegrød:

Skræl 2 mellemstore æbler som skæres i mindre stykker, dækkes med sukker ( 20-30 g) og ca 3/4 dl vand. Det hele sættes over og koge til grød. Jeg giver gerne mine æbler 20 min på fuld blus, mens jeg moser æblerne.. Det gør ikke noget de er lidt chunky. Når grøden er kogt færdig tilsætter jeg en ½ tsk kanel og vender det i grøden, som sættes til afkøling.

Efter afkøling kommes æblegrøden i sprøjtepose

kage1

Dej:

120g blødt smør

200g sukker

175g hvedemel

2 mellemstore æg (rumtemperatur)

1 dl mælk

½ tsk bagepulver

½ tsk kanel

½ tsk vanilje sukker

1 stort æble

Pisk sukker, smør og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene og pisk godt. Kom sigtet mel og bagepulver i, tilsæt mælk, kanel og vend det i dejen. Kom dejen i sprøjtepose og fyld en halvstor klat ned i formen, hvor efter man kommer en klat æblegrød ned oveni. Resten af dejen fordeles jævnt over æblegrøden.

Det sidste æble skræller man og skærer i tynde skiver, hvor de tilsidst vendes i en ½ tsk kanel. De ligges på toppen inden pladen skal i ovnen.

kage2

 

 

 

 

 

 

Hele den velduftende herlighed skal have 20-25 min i ovnen ved 180 gr/160 varmluft. Man skal lige prikke i dejen og tjekke om de er bagt. De skal som regel lige have et minut eller 2 mere grundet æblegrøden.

Serveres gerne lune med et drys flormelis på toppen og creme fraiche.

kage6

Velbekomme og hav et skønt efterår :)

 

 

 

2 responses to “Æblegrød cupcakes

  1. Lækkert ser det ud. Tror dog lige du er en måned for tidligt på den mht. Uret. Det plejer at være i slutningen af oktober.

  2. Hej Sarah
    Åhh jamen jeg fik det godt af vide i går, så den drøner jeg lige ind og retter med det samme :)..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s