Kokosmakroner (Verdens bedste!)

kokosmakron

Jeg har ikke bagt kokosmakroner i en menneskealder, som ung bagte jeg dem ellers ofte. Så pludselig slog ideen ned i mig igen, for jeg mindedes jo at de var helt fantastiske. Jeg fandt en opskrift på nettet, det er jo verdens simpleste kage, ikke? Dog blev jeg skuffet, for de var tørre og slet ikke som jeg huskede dem. Så frem med den blå bagebog. Den svigter aldrig, og her kommer opskriften som den originalt var i 1938 (Årstallet har intet med min ungdom at gøre!!! Det er første udgivelse af Den Blå Bagebog).

Kokosmakroner (Verdens bedste, ca. 24 stk)

1 helt æg
100 gr sukker
1/4 tsk mandelessens
100 gr kokosmel

Pisk sukker og æg til sukkeret er opløst. Det tager 10-20 minutter, så sæt bare røremaskinen i gang og smid fødderne op i mens.
Tilsæt mandelessens, og derefter kokosmelet lidt efter lidt. Dejen skal føles rimeligt tør, så makronerne kan holde formen, og hvis dejen virker for fugtig, så lad den trække et kvarters tid.

Sæt dejen i små toppe på pladen ved hjælp af to teskeer. Fugt fingrene med vand og form en lille spids på dejtoppene.  Bages i 12-15 minutter ved 175 grader, midt i ovnen. Træk bagepapiret over på en rist og lad kagerne køle af

Jeg har udover ovenstående originale opskrift tilføjet en 1/2 teske vanille essens (=1 tsk vanille sukker) og 30 gr groft revet marcipan. Bundene blev dyppet i lys chokolade, og derefter dekoreret med mørk chokolade. Det var et ønske fra husets store dreng, men da jeg var barn var de slet ikke så fancy, så der er også nogen helt uden chokolade.

kokosmakron3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s