I år synes jeg vores traditionelle jule cupcakes skulle pyntes i stedet for den alm appelsin smør creme, jeg normalt kommer på toppen.. Min store søn på 14 synes ideen var sjov og meget anderledes :).. Jeg elsker smagen af kanel, så derfor er det altid kanel cupcakes med et lille twist af appelsin, jeg laver hvert år til jul.. Af denne portion bliver der ca 25 cupcakes :)
Appelsin – Kanel cupcakes
62 g smeltet smør
200 g sukker
200 g hvedemel
2 tsk kanel
1 tsk natron
2,75 dl kærnemælk
0,25 dl frisk presset appelsin
revet appelsin skal fra en økologisk appelsin
Smørret smeltes og afkøles lidt, hvor efter alle ingr røres godt sammen så der ingen klumper er.. Fyld dejen i formene og bag ved 200 gr (varmluft 180) i 20-30 min.. Prik gerne i dem med en strikkepind, de er færdige når der ikke er dej der hænger ved
Jeg har pyntet dem med appelsin smørcreme og kokos, det sidste for at det skal ligne sne :)
Appelsin smørcreme
100 g blødt smør
250-300 g flormelis
½ tsk vanilje sukker
1 tsk frisk presset appelsin
1-2 tsk mælk
Alt blandes sammen og piskes godt.. Jeg brugte en lille stjernetyl til og lave små “dupper” hele vejen rundt.. Rigeligt kokos drysses på og så er det ellers bare med at pynte, da det kun er fantasien der sætter grænser :)
Til mine små jule figurer har jeg brugt Odense fondant rød og sort, da de farver er en opgave i sig selv og indfarve..
Er man ikke til smørcreme, kan man i stedet lave en god tyk glasur af kakao, flormelis og evt lidt kaffe, appelsin saft eller hvad man lige har lyst til ;)
Simplycupncakes ønsker jer alle en rigtig glædelig jul