Kaj kage

Lav dine egne Kaj kager, det vil helt sikkert tage kegler til enhver børnefødselsdag. Det er faktisk ret nemtDu vil få brug for: giftig grøn farvepasta, fondant eller marcipan, jordbærmousse eller en anden lyserød cream/mousse. Lagkagebunde og jordbær syltetøj

1. Skær cirkler ud af lagkagebundene, ca 10 cm i diameter. Der skal to til hver Kaj kage. Du kan bruge en hvilken som helst lagkage bund efter smag; chokolade, vanilje eller hjemmelavede.

2. Smør et tykt lag syltetøj på den der skal være den nederste bund:

3. Læg den anden ovenpå

4. Giv den et højt rundt lag af creme/mousse, du kan forme dem med en våd metal paletkniv

5. Dæk forsigtigt med grøn fondant/marcipan, pas på ikke at trykke på den.

6. Skær den overskydende fondant/marcipan af helt nede ved bunden.

7. Skær en mund med en skarp kniv, pas på den ikke bliver for dyb og bred, for så vælter kagen bare ud til siderne.

8. Lav øjne til kagen. Du kan bruge fondant eller chokolade eller hvad du nu har.

9. Lav en lang rød tunge af fondant og placer den i munden

Opbevar kagerne i køleskab indtil kort før servering. Lav dem et par timer i forvejen, som du ville gøre med en almindelig lagkage, så lagkage bunden bliver rigtig god.

Tip: Du kan evt pensle smeltet chokolade under den nederste bund, og lade det tørre, inden du laver kagerne. Det vil forhindre kagerne i at klistre til fadet.

God fornøjelse!
Du kan også lave Kaj Cupcakes, se mere her

6 responses to “Kaj kage

  1. Hej – Flot flot kage!!
    har du en opskrift på jordbærmoussen? Jeg tror jeg foretrækker det frem for smørcreme… Haster lidt!! ;O)

    • Hej Stine..
      Tak skal du have!

      Enig, smørcreme i de mængder bliver lidt kvalmt.

      Nu er det længe siden jeg lavede dem, men jeg mener jeg brugte Dr Oetker jordbær mousse. Du kan bl.a få dem i Føtex og mange andre supermarkeder. Den fåes i 3 varianter, chokolade, jordbær og vanille.
      De er super nemme, for de skal bare blandes med mælk og piskes nogen minutter, så er moussen klar.

      Det vigtigste er at du vælger en mousse, for en creme vil ikke kunne holde til pynten ovenpå. Den jordbær mousse jeg brugte smager som jordbær is, så den var ret populær ;)
      Det er den bagerste på billedet herunder:
      Mousse

      Håber jeg nåede at svare i tide / Mim

  2. Hej, en rigtig flot kage.
    Jeg får besøg af min lillesøster her på fredag, og eftersom hun elsker Kaj og Andrea vil det være perfekt at kunne byde hende på en kaj kage. Har du evt. en opskrift på fondanten? Kan desværre ikke tåle marcipan, så jeg ville være virkelig glad hvis du kunne hjælpe mig.

    • Det køber du som pastafarve ved en af de bagebutikker der er på nettet. Brug evt links til råvarer og værktøj lige ude i højre side, eller skriv pastafarver i Google.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s