Citron måne

citron
Det er en klassiker, det kommer vi ikke uden om. Citron månen har i mange år fundet vej til kagebordet og så smager den jo ganske forrygende. I lørdags besluttede jeg mig så for, at bage min egen citron måne og må ærligt indrømme, at det fremover er slut med købe måne. Den smager simpelthen pragtfuld og så er den fuldstændig fri for konserveringsmidler og andre syntetiske stoffer der er i en købe måne.

Citron måne

150 gr smør
150 gr sukker
3 æg
1½ dl mælk
1 usprøjtet citron (gem lidt skal til pynt)
225 gr hvedemel
1½ tsk bagepulver

Pynt

Flormelis
½ usprøjtet citron
Gul frugtfarve/gul pastafarve

Rør smør og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt. Rør mælk, citronsaft og fintrevet skal i. Bland mel og bagepulver og rør det forsigtigt i dejen. Beklæd bunden af en springform med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen nederst i ovnen ved 165 grader i ca 45 min.. Tjek lige med en kødnål efter 35 min. Kagen afkøles lidt før den tages ud af formen.
citron3

Rør flormelis, citronsaft og en anelse farve  til en tyktflydende glasur og pynt så kagen med citronskal og evt lidt revet hvid chokolade..
citron2

Lille Tip

Erstat citronsaften i kagen med lidt hjemmelavet Lemon Curd.. Eller bland begge dele i dejen (pas på den ikke bliver for citronsur) det smager simpelthen himmelsk

måne1

One response to “Citron måne

  1. Tak for opskriften..jeg lavede den til min mands arbejdsplads. Fik kun ros og min mand synes, at den var ligesom købt…jeg er først nu begyndt at vise interesse for bagning…jeg har tænkt mig at lave din chokoladekage med hindbærmousse til min datters barnedåb…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s