Det er en klassiker, det kommer vi ikke uden om. Citron månen har i mange år fundet vej til kagebordet og så smager den jo ganske forrygende. I lørdags besluttede jeg mig så for, at bage min egen citron måne og må ærligt indrømme, at det fremover er slut med købe måne. Den smager simpelthen pragtfuld og så er den fuldstændig fri for konserveringsmidler og andre syntetiske stoffer der er i en købe måne.
Citron måne
150 gr smør
150 gr sukker
3 æg
1½ dl mælk
1 usprøjtet citron (gem lidt skal til pynt)
225 gr hvedemel
1½ tsk bagepulver
Pynt
Flormelis
½ usprøjtet citron
Gul frugtfarve/gul pastafarve
Rør smør og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt. Rør mælk, citronsaft og fintrevet skal i. Bland mel og bagepulver og rør det forsigtigt i dejen. Beklæd bunden af en springform med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen nederst i ovnen ved 165 grader i ca 45 min.. Tjek lige med en kødnål efter 35 min. Kagen afkøles lidt før den tages ud af formen.
Rør flormelis, citronsaft og en anelse farve til en tyktflydende glasur og pynt så kagen med citronskal og evt lidt revet hvid chokolade..
Lille Tip
Erstat citronsaften i kagen med lidt hjemmelavet Lemon Curd.. Eller bland begge dele i dejen (pas på den ikke bliver for citronsur) det smager simpelthen himmelsk
Tak for opskriften..jeg lavede den til min mands arbejdsplads. Fik kun ros og min mand synes, at den var ligesom købt…jeg er først nu begyndt at vise interesse for bagning…jeg har tænkt mig at lave din chokoladekage med hindbærmousse til min datters barnedåb…