Rebild boller / Black & white cookies

Her gik jeg og troede at Rebild boller var et dansk fænomen, men så faldt jeg tilfældigvis over en videoblog fra Crumb Boss som fortalte hvordan man lavede Black and White cookies, som er sindssygt populære i bl.a. New York.Efterhånden som jeg kom igennem blog og video, gik det op for mig at jeg kendte denne opskrift, og det gør jeg, for jeg har tidligere postet den på en anden blog! Det er simpelthen det vi kender som Rebild boller i Danmark. Jeg elsker dem!

De er ret nemme at lave, og alle elsker dem. Så her er opskriften:

ca. 10 rebild boller i denne opskrift, arb tid ca 30 minutter

ingredienser
100 g smør
100 g sukker
2 æg (rum temperatur)
Revet skal af en citron
275 g mel
2½ tsk bagepulver
1½ tsk vanilje sukker
0,5 – 1 deciliter mælk

Kopiering ikke tilladt!

Glasur af flormelis og vand

Sådan gør du
Rør det bløde smør og sukker sammen, tilsæt mel, vanille og bagepulver og mix det sammen med mælken.

Sæt dejen i runde toppe med skeer på pladen, lad der være god afstand imellem dem. Du kan evt bruge sprøjtepose for at få dem helt runde.

Bag bollerne ca 10 minutter ved 200 grader, tag dem ud inden de bliver mørke i bunden.

Bland din glasur, den må gerne være ret tyk. Når bollerne er helt kolde, smører du glasur på med en kniv, ligesom når du smører et stykke brød. Lad glasuren tørre.

I USA bruger de hvid sukker glasur på den ene side og chokolade på den anden side, og de bruger appelsin i stedet for citron. Du kan sagtens selv glasere dine boller med to farver, sålænge du husker at den lyseste af farverne skal på først. Ellers vil den mørke glasur nedenunder skinne igennem.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s